Zonder discipline bereik je niets!

Iedereen heeft wel op dit moment wel een doel wat hij wil bereiken. Dit kan zijn afvallen, meer geluk, meer vrije tijd of bijvoorbeeld meer geld. De realiteit is echter dat veel mensen hun doel nooit halen, kijk maar naar hoeveel mensen al op 3 januari zijn gestopt met hun goede voornemens. Wat is dan dé sleutel om wel je doelen te bereiken? Hieronder lees je het.

Mijn doel afgelopen maanden

Ondernemen is topsport en dus moet je in goede conditie zijn. Ik sportte al 2x per week, at gezond en gevarieerd, maar toch was mijn BMI ‘licht overwicht’. Op 1 december besloot ik om flink af te gaan vallen en effectiever te gaan sporten. Zoals Michael Pilarczyk zegt: ‘iedereen heeft een coach nodig’. Als ik een huis ga kopen vraag ik expert om mij te adviseren. Als ik een auto ga kopen, dan zoek ik een expert die alles weet van auto’s. Met die gedachte heb ik een personal trainer genomen, Anthony, om mij te adviseren en te coachen.

Gezonder eten en meer bewegen

In december begonnen we met trainen en kreeg ik voedingstips op maat. Het geheim om af te vallen is simpel: ‘Een gezonder en slimmer en beweeg iedere dag voldoende’. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. In onze samenleving worden we overladen met slechte suikers en dikmakers. Loop maar eens een tankstation binnen, het ligt er vol met snoep en suikers die vrijwel gelijk worden omgezet in vet. Wat ik met mijn voeding heb gedaan is:

  • Geen tot zo min mogelijk suiker
  • Dagelijks 2 eieren
  • Meer biologische producten gekocht
  • Meer havermout
  • Geen chips
  • Geen alcohol
  • Meer noten
  • Dagelijks een bak kwark en 2 tot 3 stuks fruit

Fanatiek sporten

Afvallen door enkel gezond te eten is mogelijk, maar het gaat vaak sneller door ook meer te gaan sporten. Op alle Android apparaten zit tegenwoordig Google Fit. Hiermee krijg je inzicht in het aantal stappen dat je op een dag loopt. Gemiddeld komt iemand met een kantoorbaan op 2500. Om af te vallen moet je minimaal 10.000 tot 15.000 stappen zetten. Dat is dus dagelijks ruim 10km lopen!

Ik ben 2x per week flink gaan trainen met gewichten, squats, burpees, push-ups, handstand etc, ik kan het allemaal! Daarnaast ben ik ook gaan hardlopen. Om de dag een aantal kilometer in de polder. Runkeeper is een ideale app en met Hardlooptijden wordt hardlopen ook nog eens een wedstrijd.

Discipline

Na 6 maanden trainen, gezond eten en meer bewegen heb ik mijn doel gehaald! Mijn BMI is flink gezakt en ben ruim 12 kilo vetmassa kwijt! Het lukt me om 10 km te lopen in 46 minuten en een halve marathon lukt me in 1u 50min. Hoe heb ik dit bereikt? Simpel… door discipline te hebben. Ik had 1 doel voor ogen en koste wat kost wilde ik dat halen. Met smoesjes kom je er niet. Om je doel te halen met je streng zijn en focus blijven houden. Onderweg naar je einddoel kom je hindernissen en verleidingen tegen. Ik herken ze en af en toe kon ik ze niet weerstaan, maar vervolgens moet je wel actie ondernemen om het eraf te trainen.

Ieder doel is mogelijk!

Om je doel te bereiken, moet je dus discipline hebben! Of je nu wilt afvallen, 1.000.000 euro wilt verdienen of de liefde van je leven vinden. Je moet op je doel afgaan en je niet laten afleiden. Hou vol en je zult vanzelf je doel bereiken!