8 Tips om meer retweets te krijgen op Twitter

Op Twitter is het natuurlijk mooi als jouw tweets vaak geretweet worden. Meestal wordt echter niet iedere tweet geretweet door een van je volgers en ontstaat er dus geen olievlekeffect op Twitter. Om meer retweets te krijgen moet je er wel voor zorgen dat mensen jouw gemakkelijk kunnen retweeten.
twitter retweet

Meer retweets op Twitter

In dit artikel geef ik je graag 8 tips om meer retweets te krijgen op Twitter. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips, maar deze vertel ik je graag in een van mijn Twitter trainingen.

Tip 1: Gebruik hashtags in je tweet

Iets wat veel mensen op Twitter al aardig doen is dat zijn hashtags gebruiken in hun tweets. Door dit te doen komt jouw tweet eerder bij meer mensen onder de ogen. Gebruik alleen nooit meer dan 3 hashtags in een tweet, dit komt namelijk zo spammerig over.

Tip 2: Retweet andere mensen

Social media heet niet voor niets zo, deel ook de kennis en tweets van andere mensen. Je zult dan zien, dat mensen jouw tweets ook vaker gaan retweeten.

Tip 3: Twitter meer dan 1x per dag

Jouw volgers moeten een goed beeld van jouw bedrijf, persoon en producten krijgen. Twitter daarom meerdere keren per dag om zo onder de aandacht te blijven.

Tip 4:  Zet Facebook berichten NIET allemaal op Twitter

Om tijd te besparen is het natuurlijk makkelijk om direct berichten vanaf Facebook door te zetten naar Twitter, maar omdat het kan, betekend het niet dat je het ook moet doen. Wees selectief.

TwitterTip 5: Bedankt mensen die jouw retweeten

Wees sociaal en bedank personen op Twitter die jouw tweets retweeten. Dit hoeft niet bij iedere retweet, maar zo een paar keer per week kan geen kwaad.

Tip 6: Gebruik kleine url’s

Op Twitter mag je maar 140 tekens gebruiken en als je hier een link in wilt plaatsen, dan moet je een kleine url maken. Gebruik Bit.ly of ow.ly voor korte url’s.

Tip 7: Praat niet alleen over jezelf

Heel goed dat je op Twitter zit, maar praat niet de hele tijd over jezelf. Dit vinden de meeste mensen niet continu interessant. Maak een mix van berichten.

Tip 8:  Maak je tweets niet langer dan 120 tekens

Door je tweet maar maximaal 120 tekens te maken, kunnen mensen deze eenvoudig retweeten. Bij sommige Twitter app’s wordt er namelijk nog een RT aan toegevoegd en als jouw tweet 139 tekens heeft, dan gaat dit dus niet passen. Soms willen mensen ook iets toevoegen aan jouw tweet, dus geef ze ook de mogelijkheid.

Vond je deze retweet tips nuttig?

Als je deze tips nuttig vond, deel ze dan met je vrienden, collega’s en volgers via deze social media knoppen.