7 Manieren om Pinterest zakelijk te gebruiken

Pinterest is hét sociale netwerk waarop mensen zoeken naar aankopen om te doen. Dit zorgt ervoor dat zakelijk gebruik van Pinterest voor een groot deel van de bedrijven heel interessant kan zijn. Toch blijft dit netwerk een beetje achter als het gaat om zakelijk gebruik. Dit heeft vooral te maken met het feit dat bedrijven niet goed weten hoe zij Pinterest in moeten zetten.

Deze Pinterest tips helpen je verder!

Pinterest kan heel goed zakelijk worden gebruikt, maar je moet wel even weten hoe je het aan moet pakken. Het is toch weer heel iets anders dan Facebook of bijvoorbeeld Twitter. Hieronder vind je 7 praktische tips voor als jij Pinterest zakelijk in wilt gaan zetten.

1. Ontwikkel een Pinterest strategie

Succes op social media begint met een social media strategie. Pinterest is geen uitzondering. Als jij voordeel wilt halen uit dit netwerk, dan heb je een goede strategie nodig. Ontwikkel deze en werk deze regelmatig bij aan de hand van de behaalde resultaten.

2. Gebruik cross promotie

Cross promotie helpt je verder op Pinterest. Tweet bijvoorbeeld eens een pin die je hebt geplaatst of post op Facebook een leuk bericht met daarin een link naar je pin. Zo breng je je Pinterest direct goed onder de aandacht.

3. Meer betrokkenheid

Meer betrokkenheid is ook op Pinterest heel belangrijk. Je kunt de betrokkenheid vergroten door af en toe eens pins van anderen te delen of door anderen te vermelden in jouw pinomschrijving.

4. Houd je statistieken bij

Door goed te monitoren wat er gebeurt op Pinterest kun je makkelijker inspelen op de zaken. Houd goed bij hoe jouw pins het doen en ontdek op die manier wat wel werkt en wat niet werkt. Dit maakt het ook makkelijker om je Pinterest strategie regelmatig te verbeteren.

5. Giveaways

Giveaways doen het natuurlijk altijd goed, dus ook op Pinterest. Het hoeven zeker geen dure producten te zijn die je weggeeft. Wel is het goed om te kijken naar welke producten er goed passen bij jouw doelgroep. Uiteindelijk wil je hen bereiken.

6. Slimme board inrichting

Boards kun je natuurlijk inrichten zoals jij het wilt, maar er is een formule die gewoonweg het meest succesvol is. De meest effectieve zakelijke board bestaan namelijk voor 40 procent uit inspiratie en motivatie, voor 40 procent uit instructie en educatie en slechts voor 20 procent uit zaken die direct aan jouw bedrijf zijn gerelateerd.

7. Plaats een Pin It Button

Je maakt je zakelijke Pinterest account een stuk toegankelijker, en daarmee effectiever, door een Pin It Button op je website te plaatsen. Dit geldt overigens niet alleen voor Pinterest. Het is verstandig om een hele collectie social buttons te publiceren.

Wil jij Pinterest gaan gebruiken voor je business?

Bedrijven die producten verkopen kunnen goed hun voordeel doen met Pinterest. Voor bedrijven die diensten aanbieden is Pinterest wellicht wat minder interessant. Wil jij zakelijk Pinterest gaan gebruiken, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Onze Pinterest training helpt je verder!