7 Dingen die je als ondernemer kunt doen tijdens de kerst

Eindelijk is het zover, de feestdagen. Na een druk jaar hebben de meeste ondernemers een aantal dagen vrij, of is het in elk geval iets rustiger. Hoe maak je als ondernemer optimaal gebruik van deze periode?

Things to do tijdens de kerst

Het is erg verleidelijk om als ondernemer te gaan werken tijdens de kerst, daarom vind je hieronder een aantal dingen die je kunt doen tijdens de kerst.

To do 1: Speel eens een bordspel

Vind je het moeilijk om je te ontspannen en even “niets” te hoeven? Speel eens ouderwets gezellig een bordspel met je gezin of je vrienden. Door iets heel anders te doen, kan je het werk sneller loslaten. Ik kan je de Kolonisten van Catan erg aanraden!

To do 2: Wees creatief en ga koken!

Heb je normaal weinig tijd om te koken? Gun jezelf de tijd om echt te genieten van alledaagse dingen zoals het bereiden van een heerlijke maaltijd. Je kunt tijdens de kerst heerlijk de hele middag in de keuken staan om een heerlijke maaltijd te bereiden.

To do 3: Koop nieuwe spullen voor in je kantoor

Op tweede kerstdag zijn er volop winkels op en kun je dus lekker ontspannen gaan winkelen. Koop eens wat handige en mooie spullen om je werkruimte aan te kleden. Een inspirerende omgeving helpt bij het creëren van een prettige werksfeer.

To do 4: Ga niet werken

Ongetwijfeld zijn veel van je zakelijke contacten en klanten ook vrij of minder aan het werk. Daarom is het een uitgelezen tijdstip om zelf je welverdiende rust te pakken. Je hebt het nodig na een jaar hard werken.

To do 5: Ruim je bureau op

Als je toch persé iets nuttigs wilt doen, gebruik dan de kerstdagen om je bureau eens grondig op te ruimen. Zo begin je in het nieuwe jaar letterlijk met een schone lei.

To do 6: Ga op bezoek bij je familie

Juist omdat veel mensen in deze periode vrij zijn, is het makkelijker om wat meer tijd voor elkaar vrij te maken. Wanneer je hard werkt, schieten deze bezoekjes er vast regelmatig bij in. Neem dus even de tijd en ga bijpraten met je familie.

To do 7: Ga lekker wandelen

De feestdagen zijn bij uitstek een periode om afstand te nemen en je te bezinnen op je werk en je leven. Een frisse neus halen betekent vaak ook een opfrisser in je hoofd. Bovendien is het, na al dat lekkere eten, ook heel gezond. Als ondernemer moet je een goede mindset hebben om succesvol te worden. Wandelen en mediteren zijn daarbij essentieel.

Geniet van de kerst!

In de kerstperiode maak je de balans op en daarbij horen ook eventuele goede voornemens. Wil je in 2015 actief inzetten op social media? Schrijf je dan in voor één van onze social media trainingen. Zo begin je het nieuwe jaar met een vliegende start.