5 SEO tips en trends voor 2016

Je hebt er alles aan gedaan om, met behulp van SEO, een stabiele positie in Google te bereiken. Echter, blijft dit ook zo in 2016, of ga je zakken in de zoekresultaten? Je wilt niet voor niets zo hard gewerkt hebben aan het beste resultaat. Houd daarom de belangrijkste SEO veranderingen bij om je stabiele plekje in Google te behouden of zelfs te verbeteren.

De beste SEO tips

Tips en trends gaan hand in hand. Weten is profiteren! Wij geven je de 5 beste SEO tips voor 2016.

1. Spreek je bezoeker aan

Het is de kunst om je content zo interessant, humoristisch, inspirerend of gewoon leuk te maken dat bezoekers jouw content willen delen. Iedereen wil indruk maken, en als jouw bezoeker indruk kan maken door jouw content te delen, dan zal deze het niet laten.

2. Lange zoekwoorden

De tijd van keywords zoals ‘fiets’, ‘nieuwe auto’ en ‘bloembollenbedrijf’ is voorbij. In 2016 is het nodig langere zoektermen te gebruiken. Langere zoektermen, zoals bijvoorbeeld ‘nieuwe fiets online kopen’, gaan het aanzienlijk beter doen.

3. Spreek je buren aan

Alleen SEO op landelijk niveau gaat je niet meer verder brengen. We leven in een tijd waarin juist lokale en regionale SEO het over gaan nemen. Richt je liever op je buren dan op je tante aan de andere kant van het land, bij wijze van spreken.

4. Leef je uit op je content

Onderzoek wijst uit dat webpagina’s met meer content hoger worden geplaatst dan de webpagina’s die minder woorden gebruiken voor het omschrijven van hetzelfde onderwerp. Veel woorden helpen, maar hou het wel echt informatief.

5. Ga met je tijd mee

Steeds meer mensen surfen via mobiel of tablet. In 2016 kun je gewoonweg niet meer om een adaptive of responsive webdesign heen.

SEO training op maat

Wil jij precies weten hoe jij scoort door met SEO te werken? Volg onze SEO training!