Krijg meer lokale klanten: 4 SEO tips

Iedere ondernemer wil natuurlijk klanten uit de buurt hebben. Dit scheelt reiskosten en klanten vinden het vaak ook fijn om zaken te doen met bedrijven uit de regio. Door slechts enkele tips over SEO (Search Engine Optimization) toe te passen op je website, kan je makkelijker lokale klanten aantrekken. Hieronder staat hoe je ervoor kan zorgen dat zij jou vinden!

Zorg voor een perfecte website

Je kunt nog zo goed onderstaande tips toepassen, maar alles valt of staat met een goede basis: je website. Deze moet gewoon helemaal tip top in orde zijn. Er zijn verschillende WordPress templates, maar die in het Internet Succes Pakket is de beste voor dienstverlenende ondernemers. Hieronder staan vier tips om lokaal meer klanten te krijgen:

1. Zoektermen en synoniemen

Zoek uit welke zoekwoorden klanten gebruiken om jouw producten of diensten te vinden. Ga er niet van uit dat iedereen jouw bewoordingen kent of gebruikt. Verwerk zoveel mogelijk synoniemen in de teksten van je diensten.

2. Maak jezelf overal bekend

Veel mensen die op zoek zijn naar iets slaan het traditionele googelen al over. Ze gaan meteen op zoek op bijvoorbeeld Google Maps. Probeer op zoveel mogelijk plekken aanwezig te zijn! Je bedrijf online een plaats geven kost je slechts enkele minuten, maar dit zal de online zichtbaarheid van je bedrijf vergroten. Meld je ook aan bij allerlei lokale verzamelwebsites voor bedrijven.

3. Maak lokale landingspagina’s

Mensen zoeken vaak met een ‘[zoekwoord] + plaats’ in Google. Mensen typen dus niet LinkedIn Training, maar LinkedIn Training Utrecht of LinkedIn Training Den Haag. Het is dus belangrijk dat je pagina’s maakt gericht op die zoekwoorden.

4. Zorg voor een responsive website

Een goede website is echt niet meer genoeg om hoog te scoren qua SEO. Het is belangrijk dat je website ook geoptimaliseerd wordt weergeven op mobiele toestellen zoals smartphones. Het verkeer naar je website vanaf die toestellen neemt toe. Wanneer je een uitstekende website hebt, maar geen goede mobiele variant ervan, zullen je bezoekers afhaken naar een website die zowel op een desktop als smartphones makkelijk te bezoeken is.

Wees online aanwezig

Een ondernemer kan vandaag echt niet meer succesvol zijn zonder duidelijk aanwezig te zijn op sociale media en in de topresultaten bij verschillende zoekmachines. Mensen zoeken namelijk steeds minder naar een speciaal bedrijf, maar wel naar een bepaalde dienst die ze nodig hebben of een product dat ze zoeken. De websites met de best geoptimaliseerde SEO kapen daarbij veruit de meeste nieuwe klanten weg. Je kan verschillende cursussen volgen om behendiger te worden op sociale media of content marketing.