4 Tips voor meer succes op Instagram

Instagram wordt steeds populairder, ook onder ondernemers. Waar bedrijven eerder geen mogelijkheden zagen om met plaatjes een boodschap over te brengen weten deze ondernemingen nu wel waar de kansen liggen. Toch lukt het sommigen maar niet om de aandacht te trekken tussen al die andere mooie foto’s.

Zo krijg jij de aandacht die je wilt

Lukt het jou maar niet om echt succesvol te zijn op Instagram, of kan je wel wat nieuwe inspiratie gebruiken? Met deze tips haal jij het maximale uit Instagram.

1. Pak het origineler aan

Elke dag een foto de wereld insturen is leuk, maar hierin schuilt wel het gevaar dat je foto’s steeds minder origineel worden. Plaats liever niets dan een afgezaagd plaatje. We kennen allemaal de foto’s van kopjes koffie en dampende theezakjes nu wel. Zorg voor meer actie, meer spontaniteit en laat al het ‘dagelijkse’ achterwege.

2. De schoonheid van een steen

Schoonheid zit vaak in de meest gewone dingen, die op hun eigen manier toch ongewoon zijn. Een gebouw met bakstenen muren is standaard in materiaal, maar uniek in vormgeving. Zo kan je schoonheid geven aan iets heel gewoons, en juist ook dit lijkt heel populair te zijn op Instagram. Foto’s met structuur, lijnen en patronen doen het erg goed. Denk niet alleen aan gebouwen, maar ook aan rimpelende wateren en wuivend riet.

3. Maak goed gebruik van hashtags

Hashtags waren voorheen alleen weggelegd voor Twitter, maar ook op Facebook en Instagram worden ze steeds meer gebruikt. Het blijkt dat dit een goed effect heeft op foto’s. Probeer vier of vijf relevante hashtags te plaatsen om je plaatje een echte boost te geven.

4. Gebruik niet teveel rood

Rood is een kleur die een negatieve invloed heeft op het onderbewustzijn, behalve rond Valentijnsdag. Probeer het gebruik van rood dus zo veel mogelijk te beperken. De kleur blauw doet het overigens juist weer erg goed. Blauw straalt rust en ontspanning uit. Foto’s waar veel blauwtinten in voorkomen worden tot een kwart meer geliked.

Instagram uitbesteden

Krijg jij het boeken van succes op diverse social media maar niet in de vingers? Dan is social media uitbesteden en Instagram uitbesteden een goede optie voor maximaal resultaat! Wij gaan dan voor jou aan de slag!