Zo maak je de beste social media content

Je social media content hoort natuurlijk van goede kwaliteit te zijn. Als jij echt indruk wilt maken op je doelgroep, en wilt zorgen voor een optimale engagement op social media, dan is het belangrijk om je social media content waardevol te maken. Toch vinden veel bedrijven het lastig om goede content te maken voor social media.

Gebruik deze tips voor betere social media content

Social media content kent een belangrijk voordeel, namelijk dat je een groot publiek kunt bereiken. Echter, wanneer het mis gaat, dan betekent dit ook dat het direct goed mis gaat. Het voordeel kan zich hierdoor snel omdraaien in een nadeel. Dit wil je voorkomen en dat doe je door te zorgen voor goede social media content. Wij geven je 5 eenvoudige tips om je social media content te verbeteren.

1. Zorg voor relevantie

Relevantie is heel belangrijk. We zien het nog vaak gebeuren dat bedrijven ineens afwijken en posten over zaken die niets te maken hebben met de branche waarin zij zich bevinden. Vaak heeft dit te maken met het feit dat de inspiratie voor posts over het eigen bedrijf en de eigen branche een beetje op is. Dit mag echter geen reden zijn om over te stappen op onderwerpen die voor jou niet relevant zijn. Zo raak je mensen kwijt. Ga op zoek naar nieuwe inspiratie of gebruik ons boek: 101 posts voor op social media. Of gebruik ons content jaarpakket!

2. Kies voor hoogwaardige visuals

De laatste jaren hebben we flink wat verschuivingen gezien op social media. Een heel belangrijke verschuiving is wel dat we van voornamelijk tekst naar voornamelijk beeld zijn gegaan. Visuals zijn een steeds belangrijkere rol gaan spelen en mogen daarom ook niet ontbreken in je content plan voor social media. Zorg voor hoogwaardige, pakkende en originele visuals.

3. Blijf up to date

Binnen vrijwel alle branches volgen de ontwikkelingen en trends elkaar snel op. Jij wilt relevant blijven voor je doelgroep en dat betekent dat je up to date moet blijven. Lees het nieuws, blijf op de hoogte van branche ontwikkelingen en woon conferenties en bijeenkomsten bij die voor jouw branche relevant zijn. Hier haal je direct weer veel inspiratie uit voor je social media content.

4. Wees authentiek

In deze tijd, waarin eindeloos veel bedrijven op social media te vinden zijn, kun je het je eigenlijk niet meer veroorloven om niet authentiek te zijn. Zet je in om gezien te worden als betrouwbaar en origineel. Ga niet met de grote groep mee, maar doe je eigen ding. Dat is uiteindelijk waar jij goed in bent en waar jij in wilt groeien in de toekomst.

5. Blijf bij de realiteit

In bepaalde gevallen kan het heel verleidelijk zijn om een twist aan de realiteit te geven. Doe dit niet! Je content wordt er niet beter van en je geloofwaardigheid krijgt er waarschijnlijk zwaar onder te lijden. Blijf in je social media content altijd bij de realiteit, open en eerlijk. Daar win je de meeste punten mee.

Varieer voldoende met je social media content

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende variatie in je social media content. Zo weet je steeds opnieuw je doelgroep aan te spreken met iets unieks. Dat is waar het allemaal om draait. Heb je niet voldoende inspiratie om voor veel variatie te zorgen? Bestel dan ons boek 101 posts voor op social media. Dan kom je er zeker uit!