YouTube statistieken: deze moet je weten!

YouTube is groot. Dat hoeven wij je vast niet te vertellen. We zien dat YouTube in de afgelopen twee jaar sterker is gegroeid dan ooit tevoren. Steeds meer mensen besteden hun vrije tijd op dit videokanaal en vermaken zich met het bekijken van videomateriaal. Het is voor ondernemers zeker een goed idee om ook aan de slag te gaan met content voor YouTube. Ook de zakelijke kanalen doen het uitzonderlijk goed.

Deze statistieken moet jij als ondernemer weten

Dagelijks groeit YouTube. Dit gebeurt vooral doordat er een enorme hoeveelheid videomateriaal op het netwerk wordt geplaatst. Het gaat echt om eindeloos veel kijkuren. Je zou dan ook alle video’s op YouTube niet kunnen bekijken in een mensenleven. Toch, dit is niet de reden waarom ook ondernemers nu echt aan de slag zouden moeten met dit videokanaal. Wij delen graag een aantal interessante statistieken die alle bedrijven zouden moeten kennen.

1. 70% van alle YouTube-videoweergaven zijn mobiel

Mobiel gebruik domineert ook op YouTube. De desktopweergave heeft zeker een grotere betekenis dan andere sociale netwerken, maar als het gaat om waar de meeste video’s worden geconsumeerd, is de smartphone het antwoord.

2. YouTube Mobile afspeeltijd verhoogd met 84%

Het mobiele gebruik van YouTube neemt aanzienlijk toe. In een jaar-op-jaar vergelijking steeg de mobiele toegang tot video’s met 84% tussen 2019 en 2020. We zien deze groei bij meerdere sociale kanalen. We gebruiken steeds vaker de smartphone en voor ondernemers is dit zeker iets om rekening mee te houden.

3. 50 miljoen mensen gebruiken YouTube Premium en YouTube Music

In tegenstelling tot Facebook en Instagram biedt YouTube een premiummodel aan dat er bijvoorbeeld voor zorgt dat YouTube reclamevrij is. Vanaf september 2021 heeft YouTube Premium meer dan 50 miljoen betalende gebruikers.

4. Meer makers die de 1 miljoen abonnees passeren

Het aantal YouTube-videomakers met meer dan 1 miljoen abonnees is met 65% gestegen.

In een jaar-op-jaar vergelijking van 2019 tot 2020 is het aantal YouTube Creatorms met meer dan 1 miljoen abonnees met maar liefst 65% gestegen. Dit is ook terug te zien in het inkomen. YouTube-kanalen die inkomsten van zes cijfers genereren, zijn met 40% toegenomen.

5. 180 miljoen uur YouTube op smart TV’s

Elke dag wordt er meer dan 180 miljoen uur aan YouTube-content geconsumeerd op smart-tv’s. Het gaat hierbij om ofwel in de officiële mobiele YouTube-apps, op de YouTube-website, op smart-tv’s of op websites met ingesloten video’s.

6. YouTube Spaces for Creators zijn beschikbaar in zeven steden

In 2019 werd in Berlijn de nieuwe YouTube Space geopend. Er zijn andere YouTube Spaces in Londen, Los Angeles, Parijs, Rio, Tokio en New York.

7. 60 miljoen mensen communiceren met het YouTube-communitytabblad

YouTube ontwikkelt ook voortdurend nieuwe functies die niet alleen bedoeld zijn om de kijktijd te verhogen, maar ook om interacties en dialogen te creëren. Zo werd eerder de YouTube Community Tab geïntroduceerd, waarop YouTube Creators extra content kunnen delen met hun abonnees. Met succes. Meer dan 60 miljoen mensen hebben interactie met de inhoud van het tabblad Community. Dit omvat klikken op links, maar ook likes en opmerkingen.

Ga ook aan de slag met YouTube

Als bovenstaande statistieken je niet vertellen dat het tijd is om te starten met YouTube, dan gaat niets jou meer overtuigen. Wil jij gewoon mee met de ontwikkelingen en voordeel halen uit YouTube? Dan helpen wij je graag, bijvoorbeeld met het maken van effectieve, hoogwaardige video’s. Wil je zelf met YouTube aan de slag, maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Dan kun je natuurlijk bij ons terecht voor een YouTube training.