Werkzoekenden gebruiken Indeed app het meest

Intelligence Group, onderzoeker van de arbeidsmarkt, deed onderzoek naar het gebruik van apps om werk te vinden binnen Nederland. Werkzoekenden hebben de keuze uit eindeloos veel vacature- en banensites, echter, de apps winnen steeds meer aan populariteit.

De 3 meest gebruikte apps

Als het gaat om het vinden van werk, dan worden de apps van Indeed, LinkedIn en Trovit het meest gebruikt onder de werklozen en baanzoekenden. Het onderzoek toont aan dat mannen andere apps prefereren dan vrouwen en dat er ook trends bestaan onder de diverse leeftijdscategorieën. Over het algemeen zijn het de jonge vrouwen die het meest gebruik maken van de apps.

Indeed meest populair op de arbeidsmarkt

In een ver verleden gingen we naar het arbeidsbureau of een uitzendbureau om werk te vinden. Vervolgens werden de reguliere websites dé manier om een nieuwe baan te vinden en nu, anno 2016, geven we de voorkeur aan het zoeken naar werk via apps. Er zijn dan ook enkele apps die zich uitstekend inzetten om de juiste werknemers en werkgevers bij elkaar te krijgen, waardoor er effectieve matches ontstaan. Op nummer vier in de lijst van meest gebruikte apps in de arbeidsmarkt vinden we de app van Monsterboard. Dit bedrijf behoorde van begin af aan ook tot de meest gebruikte vacaturewebsites.

Social media en WhatsApp

WhatsApp gaat ook een rol spelen als het gaat om het vinden van werk. Deze immens populaire app kan natuurlijk niet vergeten worden. Steeds meer werkgevers en werknemers kiezen ervoor ook te communiceren via deze app, waardoor het allemaal net even wat persoonlijker worden. Overigens worden er ook steeds meer sollicitaties verstuurd via social media, en dan met name via Facebook. Social media is dan ook dé weg naar een nieuwe baan.

Wil jij alles weten over de inzet van social media bij het vinden van de juiste werknemers? Dan is een LinkedIn training zeker geschikt!