Wat is: Prancercise? Een nieuwe fitness hype?

Na de Harlem Shake (opeens helemaal losgaan op de muziek) en Gallon Smashing is er weer een nieuwe hype: het zogenaamde prancercise. Prancercise is bedacht door Joanna Rohrback, die door haar filmpje op YouTube zeer bekend werd. Prancercise is een nieuw soort fitness waarbij je je beweegt als een galopperend paard met gewichten aan je enkels.

Wat is Prancercise?

Op de website van Joanna wordt prancercise omschreven als een springerige, ritmische manier van voortbewegen, ongeveer zoals een paard in galop, voortkomend uit opgetogenheid. Het is een nieuwe vorm van beweging die fitness zou moeten vervangen. Je krijgt een beter idee van de beweging door het bekijken van het volgende filmpje.

Prancercise Parodie

Inmiddels zijn er honderden andere mensen die prancercise hebben uitgeprobeerd en hiervan filmpjes op Youtube hebben gezet. Prancercise voor het State Capitol en waarin prancercising wordt gecombineerd met het opdoen van make-up. Hieronder staan enkele prancercise video’s die gemaakt zijn als parodie op de originele video:

 

Bekend worden via YouTube?

Om net als Joanna, bekend te worden via Youtube, heb je in eerste instantie natuurlijk een goed idee en een beetje geluk nodig. Er komt echter veel meer dan geluk bij kijken bij het maken van een goed Youtube filmpje. Zeker als je video’s wilt maken voor je onderneming. Interesse in de zakelijke mogelijkheden van YouTube? Volg dan een YouTube training!