Wat is de Harlem Shake?

harlem Shake BaauwerCon los terroristas (Doe de Harlem Shake) Dat is waarmee de nieuwste internet hype begint, na de Gangnam style. De oorspronkelijke Harlem Shake is een dans die in 1981 in Harlem, New York onstond. Het is gebaseerd op een Ethiopische dans de “Eskista” en werd toen nog de “Albee” genoemd. Later is dit vernoemd naar de Harlem Shake lees hieronder waar iedereen het over heeft.

Baauer – Harlem Shake

Op 10 mei 2012 heeft de Amerikaanse DJ Baauer een nummer geproduceerd en op Youtube geupload, genaamd Harlem Shake. Daardoor is het nu enorm populair!

Een aantal kenmerken wat opvalt aan de filmpjes zijn:
– De filmpjes duren slechts 30 seconden
– De eerste 15 seconden danst 1 iemand. Zodra de bass van het nummer van Baauer inkomt, doet iedereen mee.
– Iedereen is in het 2e gedeelte verkleed als iets of iemand. (een bloempot/ een stripfiguur.. noem het maar op.)
– In het 1e gedeelte van de filmpjes heeft 1 iemand altijd een masker, helm of een knuffel hoofd achtig iets op zijn/haar hoofd.
– Het komt vaak voor dat er een fiets in de filmpjes meespeelt.
– Er zijn geen regels voor de dans zelf, zodra je jouw bovenlichaam al losjes schudt wordt het toegepast als “Harlem Shake”.

Enorm populair

In februari 2013 zijn de zoekresultaten enorm toegenomen. Wat opvalt is dat met name is Canada het meest gezocht wordt op de term “Harlem Shake”. Een aantal universiteiten hebben Harlem Shake video’s gemaakt, aangezien daar een hoop jeugd zit slaat het enorm aan in de hitlijsten van Youtube!

De internet hype verspreid zich razend snel mede door Social media, en is op dit moment ook aan het verspreiden binnen Europa! In Nederland wordt met name in Friesland veel gezocht naar “Harlem Shake”. In Drenthe en in Zeeland leeft men onder een steen, want op dit moment zijn daar zo weinig zoekresultaten van de hype dat het niet gemeten kan worden.

De 100 leukste Harlem Shakes

Wij hebben de 100 leukste Harlem Shakes verzameld en bij elkaar gezet. Ga er dus voor zitten en kijk naar de 100 leukste Harlem Shakes.