Wat is Keek?

Social media is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het nieuwste paradepaardje op dit gebied is de video-app Keek. Beeldmateriaal gaat een steeds grotere rol spelen binnen social media, van elk evenement of gebeurtenis zie je honderden filmpjes online verschijnen, Keek maakt het delen van video’s nu nog een stuk makkelijker.

Wat is Keek?

Keek is een applicatie die het gemakkelijk maakt om korte video’s te delen met de wereld. Iedere gebruiker heeft een eigen kanaal met een timeline zoals we die kennen van bijvoorbeeld Facebook. Op je eigen timeline komen filmpjes te staan van gebruikers die jij volgt, ook krijg je direct een melding wanneer een door jou gevolgde gebruiker een filmpje heeft geupload. De filmpjes worden voorzien van een onderwerp, dit gebeurd aan de hand van de bekende hashtag (hekje: #). Populaire onderwerpen en filmpjes zijn te vinden in de Tagcloud waarin alle veelgebruikte tags worden gebundeld.

profiel keek video app

Hoe werkt Keek?

Keek werkt via een heel eenvoudig principe. Je maakt een account aan, of koppelt je Facebook of Twitter account, en kunt aan de slag via de webcam in je pc of laptop of met de camera van je mobiele telefoon.

aanmelden voor keek

De video’s die je opneemt worden direct aan je timeline toegevoegd en iedereen die jou volgt krijgt een melding van de nieuwe video. Wanneer je al video’s hebt opgenomen buiten Keek kun je deze ook heel eenvoudig uploaden naar je timeline. Alle filmpjes zijn volledig openbaar en kunnen dus bekeken worden door iedereen met een Keek account. Vrienden en onbekenden kunnen op de video’s reageren of deze liken, hierdoor verspreiden de video’s zich ook weer over andere timelines.

Random video’s van Keek

Hieronder staan enkele video’s die worden geplaatst op Keek.

Zakelijke kansen van Keek?

Keek biedt ook voor de ondernemers onder ons genoeg kansen. Door video’s te plaatsen rond alles wat met het merk, producten, diensten of het bedrijf te maken heeft, komen sommige doelgroepen direct in aanraking met jouw bedrijf. Draai bijvoorbeeld een leuke “achter de schermen bij…” video in elkaar, maak een korte reclame video van een bepaald product, of behandel in een presentatie hoe bepaalde producten werken. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Realiseer je wel dat het bijhouden van Keek tijd kost en dat het nog door niet veel mensen gebruikt wordt. Als ik kijk in de zoekresultaten van Google, dan zie ik daar nog geen video’s van Keek. Ik zou dus eerder mijn video’s uploaden naar YouTube, want daar komen veel meer bezoekers.