Videocontent op social media: 10 trends

Videocontent op social media is booming, en dat blijft het ook! We hebben het hier over een on-going trend die je als bedrijf niet over het hoofd wilt zien. Steeds meer marketeers wereldwijd gaan aan de slag met videocontent voor op social media, en we zien dat er steeds grootser wordt uitgepakt. Dit is natuurlijk ook nodig als je indruk wilt blijven maken.

Wat zijn de videocontent trends volgens marketeers?

Marketeers kennen natuurlijk als geen ander de impact van videocontent op social media. In deze tijd wordt het steeds meer dé manier om je doelgroep te bereiken. Een onderzoek onder marketeers, uitgevoerd door HubSpot, laat zien met welke trends marketeers op dit moment rekening houden als het gaat om videocontent op social media. Natuurlijk delen wij de belangrijkste trends met jou.

PS: Wil je aan de slag met videocontent, maar heb je hulp nodig? Wij helpen je graag!

1. De iPhone camera is perfect

Als marketeer kun je natuurlijk gebruik maken van diverse apparatuur voor het maken van videocontent. Je hebt geen professionele apparatuur nodig om wel videocontent van hoge kwaliteit te maken. Smartphones hebben tegenwoordig vaak uitstekende camera’s. Bijna de helft van alle ondervraagde marketeers, namelijk 44 procent, geeft aan gebruik te maken van de iPhone als hun primaire camera voor videocontent.

2. Speciale teams voor video-inhoud

Steeds meer marketeers maken onderdeel uit van een team dat speciaal is ingericht voor het maken van videocontent. Er is steeds vaker een team voor ‘reguliere posts’ en een team voor videocontent. Van de ondervraagde bedrijven geeft 88 procent aan dat er een speciaal team actief is voor het creëren van videocontent. Bij 45 procent van deze bedrijven bestaat het team uit 2 tot 5 personen.

3. Voldoende budget voor videocontent

Van de ondervraagde marketeers geeft iets meer dan de helft, namelijk 52 procent, aan dat het budget voor videomarketing in 2023 gelijk is aan het budget van het jaar ervoor. Maar liefst 81 procent van de marketeers geeft aan dat het bedrijf waarvoor zij actief zijn een specifiek budget heeft ingesteld voor videomarketing.

4. Externe partijen voor videocontent

Lang niet ieder bedrijf maakt alle videocontent zelf. Er zijn dan ook steeds meer bureaus die zich specialiseren in het maken van video-inhoud voor andere bedrijven. Iets meer dan 4 op de 10 marketeers geven aan dat het uitbesteden van het maken van videocontent heeft geleid tot betere video’s.

5. Meer voordeel met interne realisatie

Een aanzienlijk deel van de marketeers, namelijk 69 procent, geeft aan toch meer voordelen te zien van het intern maken van videocontent. Zij geven aan dat het grootste voordeel hiervan is dat zij meer flexibiliteit en creatieve controle hebben.

6. Uitbesteding zorgt wel voor meer kwaliteit

Marketeers zien in de basis meer voordelen van het intern realiseren van videocontent, maar zij geven ook aan dat uitbesteden ook belangrijke voordelen biedt. Maar liefst 68 procent van de marketeers geeft aan dat video’s van een externe partij er professioneler en kwalitatief hoogwaardiger uitzien.

7. Publiek en naamsbekendheid vergroten

Marketeers hebben uiteraard elk eigen doelen die bereikt moeten worden met videocontent. Iets meer dan een derde, namelijk 36 procent, geeft aan dat zij videomarketing vooral inzetten om het publiek te verbreden, nieuw publiek te bereiken en de naamsbekendheid te verhogen.

8. Verschillende makers van videocontent

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om alle videocontent te laten maken door dezelfde professional of hetzelfde team, maar er kan ook een combinatie worden gemaakt. 37 procent van de bedrijven geeft aan uitsluitend interne videocontent te gebruiken en 14 procent zegt gebruik te maken van een extern bureau voor video-inhoud. Bijna de helft van de bedrijven, namelijk 49 procent, geeft aan zowel interne als externe videocontent te gebruiken.

9. Gebruik van productieapparatuur

Het maken van video-inhoud kan met diverse soorten apparatuur, van professionele camera’s tot smartphonecamera’s. Bijna 7 op de 10 marketeers geven aan dat het bedrijf waarvoor zij actief zijn beschikt over professionele productieapparatuur voor het maken van videocontent.

10. Videobewerkingssoftware

Marketeers maken gebruik van diverse software oplossingen voor het bewerken van videocontent. Hierin is het gebruik van Adobe Premiere Pro het meest populair. Maar liefst 61 procent van de ondervraagde marketeers geeft aan hier gebruik van te maken.

Videocontent is onmisbaar voor bedrijven

Video wordt steeds belangrijker en als bedrijf kun je er eigenlijk al niet meer omheen. Ben jij nog niet actief met videomarketing? Dan is het zeker een goed idee om je social media strategie aan te passen en video-inhoud hierin op te nemen. Natuurlijk kun je het maken van videocontent uitbesteden als je dat wilt. Wij staan hierin graag voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte.