Vakantiechecklist: 10 dingen om niet te vergeten

Een voorbereiding van een vakantie is niets zonder een handige checklist. Je bent namelijk niet de eerste die op het vliegveld staat en tot je grote schrik ontdekt dat je paspoort of laptop nog thuis ligt. Dit kun je beter voorkomen! Daarom hebben wij 10 dingen verzameld die je absoluut niet mag vergeten op je (zaken)reis!

1. Paspoort

Je paspoort of identiteitskaart staat dan ook met stip op nummer 1. Je hebt deze in elk land wel nodig.

2. Vlieg-, trein- of bus ticket

Op nummer 2 staat vanzelfsprekend je vlieg-, trein- of bus ticket. Zonder ticket wordt het lastig om van A naar B te reizen.

3. Rijbewijs

Op nummer 3 staan diverse andere reisdocumenten zoals je rijbewijs en reispas. Altijd handig om bij je te hebben als je besluit om een scooter of auto te huren tijdens je reis.

4. Laptop

Het is dan wel vakantie, maar je wilt als ondernemer natuurlijk wel gewoon je e-mail kunnen blijven lezen. Een goede laptop mag dus zeker niet ontbreken.

5. Een hoedje of pet

Op nummer 5 vind je een hoofddeksel voor de zon. Zeker in landen rond de evenaar is een pet of hoedje geen overbodige luxe.

6. Zonnebril

Een zonnebril is niet alleen een mode-item, maar ook gelijk een goede bescherming voor je ogen tegen het uv-licht van de zon.

7. Een rol duct tape

Op nummer 7 staat een rol duct tape. Elke man die een rol duct tape bij zich heeft kan zich redden op vakantie. Zit iets los wat vast hoort te zitten? Dan is dit jouw reddingsmiddel!

8. Oplader van je telefoon

Op nummer 8 vind je de oplader van je smartphone. Vergeet ook niet om een wereldstekker mee te nemen of koop een zonneoplader. Dan heb je altijd stroom bij de hand

9. Tandenborstel

Wat ook zeker niet mag ontbreken is je tandenborstel, daarom staat deze op nummer 9.

10. Je zwembroek of bikini

Tenslotte staat op nummer 10 je zwembroek of bikini. Bij mooi weer en na hard werken aan een blog wil je natuurlijk een verkoelende duik nemen!

Geniet van je vakantie! Tip: boek je hotel voordelig via Booking.com.