Twitter neemt maatregelen tegen dreig- en pesttweets

Twitter heeft er genoeg van om gebruikt te worden om dreigementen, pesterijen en andere kwetsende berichten over te brengen. Twitter liet eerder al aan The Independent weten dat het slechte gedrag al aanzienlijk werd teruggedrongen.

Nieuwe gedragsregels

Het slechte gedrag werd al aanzienlijk verminderd, maar Twitter heeft nu besloten om een aanpassing in de gedragsregels door te voeren om het aantal misplaatste tweets nog verder terug te dringen. In deze regels kan men duidelijk nalezen wat als ongepast gedrag wordt gezien, met het oog op bedreigende, kwetsende of aanvallende tweets. Pesterijen, bedreigingen, intimidaties en kwetsende tweets worden niet langer getolereerd.

Meningsverschillen blijven bestaan

Meningsverschillen zullen altijd blijven bestaan in het dagelijks leven, en dus ook op Twitter. Dit is ook niet erg, want we hebben nu eenmaal allemaal een eigen standpunt waar we recht op hebben. Pas wanneer tweets een heel nare smaak krijgen zal het sociale netwerk maatregelen nemen. Twitter geeft aan dat er gepast zal worden ingegrepen, vooral ook om te voorkomen dat mensen het gevoel krijgen dat ze hun mening niet meer vrij kunnen uiten op Twitter zonder zich bedreigd te voelen.

Melding maken bij Twitter

In 2014 werd de dochter van overleden acteur Robin Williams via Twitter bestookt met haatdragende tweets over de zelfmoord van haar vader. Kwetsende tweets en haatdragende berichten werden verstuurd via Twitter, waarop de jongedame besloot het sociale netwerk te verlaten. Twitter wil dit in de toekomst voorkomen en maakt het makkelijker om melding te maken van verkeerd gedrag in berichten en tweets. Daar is Twitter immers niet voor.

Twitter zakelijk inzetten

Waar Twitter dan wel voor is? Bijvoorbeeld om het succes van je onderneming te vergroten! Laat jij je kansen in Twitter nog een beetje liggen? Volg dan eens een interessante Twitter training.