De Twitter nachtmodus aanzetten; hoe doe je dat?

Als er iets is dat veel Twitteraars vervelend vinden, dan is het wel dat vervelende felle beeld als het donker om je heen is. Om hoofdpijn van te krijgen! Gelukkig is het mogelijk om de Twitter nachtmodus in te schakelen voor donkerder beeld.

Comfortabel avondgebruik van Twitter

In de avonden lezen velen nog even de laatste tweets voor het slapen gaan, of er wordt nog net even een kost bericht de wereld ingestuurd. Leuk natuurlijk, maar zeker in de avond en nacht doet dat felle licht pijn aan de ogen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je lastiger in slaap komt als je echt net voor het slapengaan nog even op Twitter kijkt. Dit hoeft nu niet meer zo vervelend te zijn met de nachtmodus.

Beschikbaar in iOS

De Twitter nachtmodus is beschikbaar in de nieuwste Twitter-update in iOS. Het is nog aan het uitrollen, dus als je de update nog niet hebt, dan zit deze eraan te komen. Gebruikers van Android apparaten kunnen wel al allemaal gebruik maken van de Twitter nachtmodus. De witte elementen die je normaal gesproken op je scherm ziet worden allemaal donker gemaakt. Daarnaast wordt alle tekst wit gemaakt. Hierdoor ontstaat een rustiger beeld voor de ogen in het donker.

Twitter nachtmodus vanuit iOS aanzetten?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om de Twitter nachtmodus aan te zetten. Hiervoor volg je de volgende stappen:

  1. Open Twitter (natuurlijk)
  2. Klik rechts onder in beeld op ‘ik’ in het afgebeelde hoofd
  3. Klik vervolgens op het tandwiel aan de bovenkant van het scherm
  4. In het menu zie je de nachtmodus staan die je hier direct in of uit kan schakelen

Voordelen van de Twitter nachtmodus

Als je in de avond gebruik maakt van Twitter, dan is de nachtmodus rustgevend voor je ogen. Je voorkomt wakker liggen en ook hoofdpijnen worden makkelijker voorkomen. Daarnaast heb je in deze modus de mogelijkheid om van extra grote gifs te genieten.

Twitter training

Heb je moeite met Twitter instellingen, met het behalen van Twitter successen of het vormen van effectieve korte tweets? Leer dit, en nog veel meer, tijdens onze Twitter training.