De 8 grootste irritaties aan collega’s

Collega’s heb je nu eenmaal niet voor het kiezen. In sommige bedrijven zijn de collega’s echt vrienden geworden, in andere bedrijven worden de collega’s ‘verdragen’. Irritaties aan collega’s komen helaas ook in bijna alle bedrijven voor. Deze irritaties kunnen zelfs voor een verhoogde werkstress zorgen.

Waar ergeren we ons het meest aan?

Als je iemand niet graag mag, dan ontstaan er steeds meer irritaties. Zo kan je je gaan irriteren aan zaken waaraan je je bij anderen niet irriteert. Dit zijn de 8 grootste irritaties aan collega’s.

1. Rommel op het bureau

We ergeren ons behoorlijk een rommel op het bureau. In de meeste gevallen gaat het dan om vieze kopjes, voedselverpakkingen en schoteltjes die na verloop van tijd gaan stinken.

2. Niet van de klok

Meerdere keren per week te laat komen of steeds weer te laat verschijnen bij een meeting. We kunnen er echt niet tegen!

3. De rookpauze

We storen ons behoorlijk aan collega’s die elke twintig minuten vijf minuten verdwijnen om even een sigaretje op te steken buiten.

4. Onderling mailen of appen

We vinden het bijzonder vervelend als twee collega’s, die overigens ook nog vlakbij elkaar zitten, steeds met elkaar zitten te mailen of appen. We gaan ons hier erg ongemakkelijk van voelen.

5. Kinderen op de werkvloer

Kinderen zijn leuk, en natuurlijk is het best eens aardig om de kinderen van je collega eens te ontmoeten, maar hier moet het wel stoppen. We beginnen op den duur een hekel te krijgen aan de collega die steeds weer de kids meeneemt naar de werkvloer.

6. Teveel praten

Er zijn collega’s die zoveel praten dat ze bijna niet meer werken. Het praten is al heel irritant, maar het roddelen dat daar vaak bij komt kijken is nog irritanter. Dit komt vooral omdat je weet dat jij in het volgende gesprek van de collega, met een andere collega, het onderwerp van de roddel kan zijn.

7. Er is altijd wel iets

Mensen die houden van aandacht trekken, op een vervelende manier. We irriteren ons zwaar aan de collega die elke ochtend standaard begint met opnoemen waar hij of zij deze ochtend last van heeft; hoofdpijn, buikpijn, misselijk, licht in het hoofd.. Ongeloofwaardig, maar vooral heel hinderlijk!

8. De social media verslaafde

We hebben toch ook wel iets tegen de echte social media verslaafde. De collega lijkt meer met social media bezig te zijn dan met het werk. Heel irritant natuurlijk! Een werkgever kan hier overigens wel zijn of haar voordeel mee doen.

Van social media verslaafde naar social media expert

Een collega die voortdurend met social media bezig is weet er natuurlijk ook veel van! Het kan heel handig zijn om deze werknemer aan te wijzen als de medewerker die verantwoordelijk is voor de zakelijke accounts. Bied deze wel voor de zekerheid nog even een social media training aan!