Tour de France 2013 op Twitter

Dit jaar wordt de 100ste Tour de France, het grootste wielerevenement van de wereld gereden. In dit jubileumjaar rijden er 22 teams mee. Ze zijn 29 juni begonnen in Porto-Vecchio, op Corsica. In de 100 jaar dat de tour nu bestaat, is voor het eerst een deel van het parcours op dit Franse eiland. Traditioneel zal de tour worden afgesloten op de Champs Elysées in Parijs. Ook dit jaar kun je de tour live volgen, zowel met beeld en geluid als met tweets op Twitter.

NOS tijdens Tour de France

De NOS is al jaren de officiële broadcaster van de Tour de France en ook dit jaar doen zij via de TV en Radio 1 live verslag. Daarnaast maken zij ook gebruik van Twitter. Via het account @NOSRadioTour en @Wielrennen blijf je dagelijks op de hoogte met foto’s en onderwerpen die in de Radio 1 Sportzomer worden besproken.
Tour de France 2013 Twitter

Tour de France ploegen op Twitter

In totaal doen er 22 ploegen mee aan de 100ste Tour de France, maar nog niet alle ploegen maken gebruik van Twitter. Door bij ieder team op volgen te drukken, volg je deze direct!

BMC Racing Team
RadioShack Leopard
Europcar
Euskaltel
Lampre-Merida
Belkin Pro Cycling Team
Garmin-Sharp
AG2R La Mondiale
Cofidis
Sojasun
Sky Procycling
Lotto Belisol
Vacansoleil-DCM
Katusha Team Geen Twitter account
FDJ
Cannondale Pro Cycling
Movistar
Saxo-Tinkoff
Astana Pro Team
Omega Pharma
Orica-GreenEdge
Argos-Shimano

Tour de France ploegen 2012

Wil je weten welke ploegen vorig jaar meededen aan de Tour de France? Bekijk dan hier de ploegen van 2012.

wielrenners

Bekende wielrenners op Twitter

Naast de wielrenners die dit jaar meedoen aan de Tour de France zijn er ook een aantal bekende (ex)wielrenners die actief zijn op Twitter en zeker de moeite zijn om te volgen.

Lance Armstrong
Cadel Evans
Mick Rogers
Steven de Jongh
Ivan Basso
Laurens ten Dam
Christian Van de Velde
Andy Schleck

Tour Apps

Er zijn allerlei handige apps gelanceerd op up-to-date te blijven met de Tour. Een aantal handige zijn Le tour 2013, Tour de France 2013 (officiële app), Skoda Tour tracker, Sportwereld Wielrennen (Vlaams), NOS (Tour live te volgen) en CyclingNews Tour Tracker.