Volg de Tour de France 2012 via Twitter

Het grootste wielerevenement, de Tour de France, wordt dit jaar voor de 99ste keer gereden. Met 211 wielrenners aan de start beloofd het ook dit jaar weer een spannende strijd te worden om de gele trui. De tocht is begonnen in Luik en zal op traditionele wijze worden afgesloten op de Champs Elysées in Parijs. Veel wielrenners hebben sinds 2009 het medium Twitter ontdekt en maken er ook aardig gebruik van.

NOS tijdens Tour de France

De NOS is al jaren de officiële broadcaster van de Tour de France en ook dit jaar doen zij via de TV en Radio 1 live verslag. Daarnaast maken zij ook gebruik van Twitter. Via het account @NOSRadioTour en @Wielrennen blijf je dagelijks op de hoogte met foto’s en onderwerpen die in de Radio 1 Sportzomer worden besproken.

Tour de France ploegen op Twitter

In totaal doen er 21 ploegen mee aan de 99ste Tour de France, maar nog niet alle ploegen maken gebruik van Twitter. Door bij ieder team op volgen te drukken, volg je deze direct!

BMC Geen Twitter account
RadioShack Geen Twitter account
Europcar
Euskaltel Geen Twitter account
Lampre
Liquigas-Cannondale
Garmin Geen Twitter account
AG2R La Mondiale
Cofidis
Saur
Sky
Lotto Belisol
Vacansoleil-DCM
Katjoesja Geen Twitter account
FDJ
Rabobank
Movistar
Saxo Bank
Astana
Omega Pharma
Orica
Argos-Shimano

 

Wielrenners Tour de France op Twitter

In totaal doen er 219 wielrenners mee aan de Tour de France 2012. Het zou teveel tijd kosten om daarvan alle Twitter accounts te zoeken en hier te vernoemen. Daarom heb ik ervoor gekozen om een aantal bekende accounts hier neer te zetten.

Alberto Contador (Astana)
Carlos Sastre (Saxobank)
Dave Zabriskie (Garmin)
Bradley Wiggins (Garmin)
George Hincapie (Colombia)
Allan Davis (Quickstep)
Brett Lancaster (Milram)
Filippo Pozzato (Katiowa)
Fumiyuki Beppu (Skil-Shimano)
Kurt Asle Arvesen (Saxobank)
Mark Renshaw (Colombia)
Tom Danielson (Garmin)

Bekende wielrenners op Twitter

Naast de wielrenners die dit jaar meedoen aan de Tour de France zijn er ook een aantal bekende wielrenners die actief zijn op Twitter en zeker de moeite zijn om te volgen.

Lance Armstrong
Cadel Evans
Mick Rogers
Steven de Jongh
Ivan Basso
Laurens ten Dam
Christian Van de Velde
Andy Schleck

Tour App van De Telegraaf – Telesport

Ook de sporttak van De Telegraaf, Telesport, gaat mee met de tijd en lanceerde op 30 juni een Tour App. iPhone en Android gebruikers kunnen direct vanaf hun smartphone op de hoogte blijven van alle wat er in de Ronde van Frankrijk gebeurd. Vanuit de applicatie is het ook mogelijk om gelijk jouw favoriete renner te volgen. Erg handige app dus.