Top 5 dragraces tegen een Tesla Model S

Vorige week maakte het CBS bekend dat er ruim 100.000 elektrische auto’s in Nederland zijn. Een klein deel hiervan is volledig elektrisch zoals de Tesla, ZOE en Leaf. Het merendeel elektrische auto’s in Nederland is een hybride zoals de Volvo V60, BMW X5, Ampera en Chevrolet Volt. Zelf zijn wij op kantoor enorm fan van Tesla.

Elektrische dragraces

Regelmatig kijken we naar dragraces waarin een Tesla het opneemt tegen een andere auto. Het is mooi om te zien hoe de Tesla met zijn launch control vrijwel altijd als eerste weg is. Vaak wint de Tesla ook. Daarom hierbij onze top 5 van dragraces met een Tesla.

1. Tesla P85D vs Ferrari F12

De ultieme dragrace tussen twee supersterren! Wie gaat er winnen? De F12 heeft een V12 (in een hoek van 65 graden) die maximaal 740 pk levert.

2. Tesla P85D vs BMW X5

Deze BMW X5 M50d is voor 68.200 euro bij de dealer te krijgen en neemt het op tegen de Tesla P85D. Mocht je nu nog onderdelen zoeken voor je BMW, klik hier dan eens.

3. Tesla P100D vs Lamborghini Huracan LP610-4

Kan de nieuwste versie van de Model S het winnen van de Lamborghini Huracan LP610-4? In deze video zie je een dragrace van ruim 4 minuten!

4. Model S vs Nissan GTR

De Nissan GTR is een van de meest getunede auto’s op de weg. Zou deze witte GTR het kunnen winnen van de Model S?

5. Model S vs Corvette Z06

Dé ultieme mussle auto uit America is toch wel de Corvette. In deze video neemt zij het op tegen de Tesla Model S.

Rij voorzichtig

We hopen dat je deze dragraces leuk vond. Doe dit niet na op de openbare weg, maar ga naar een besloten circuit. Er zijn in Nederland een aantal speciale dagen waarop je met je eigen auto een circuit om mag. Let wel op, want als je schade maakt dat vergoed je verzekeraar dit niet! Vergeet natuurlijk ook niet om de nodige selfies en foto’s te posten op je social media kanalen!