5 tips om toe te passen vóórdat je je live video op gaat nemen

Een live video opnemen vraagt natuurlijk om de juiste middelen en de juiste voorbereidingen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Cliché, maar natuurlijk wel waar. Steeds meer bedrijven gaan met live video aan de slag. Dit is ook zeker een goed idee, want live video’s winnen steeds meer aan populariteit. Het is niet verstandig om zonder enig plan met live video aan de slag te gaan, vooral omdat er dan veel mis kan gaan.

Gebruik deze tips voor je live video

Het is goed om de nodige voorbereidingen te treffen en bepaalde zaken te checken voor je aan de slag gaat met live video. Wanneer je iets kleins vergeet, dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor de totale opname. Dit wil je voorkomen! Wij geven je graag 5 slimme tips om toe te passen vóórdat je met een live video van start gaat.

1. Promoot je live video

Het is goed om je live video ruim vooraf aan het moment zelf te promoten. Je wilt zo veel mogelijk mensen bereiken met je live video en dit gaat het best wanneer je ruim van tevoren aandacht besteedt aan het promoten van je live moment op social media. Een live video promoten kan op meerdere manieren. Vermeld deze bijvoorbeeld in een mailing, in in-feed posts of door middel van een aftellende sticker in Verhalen.

2. Bepaal de juiste timing

Timing is alles: probeer op bepaalde tijden van de dag / week live te gaan, zodat je publiek weet wanneer ze moeten afstemmen. Hiervoor is het nodig om goed te bepalen wanneer het grootste deel van jouw doelgroep online is of kan zijn. Een moment van de dag waarop de meesten uit jouw doelgroep aan het werk zijn is niet aan te raden, bijvoorbeeld. Controleer dus wanneer jouw doelgroep online kan zijn om je live video te volgen en houd vervolgens vast aan dit moment voor je volgende live opnamen.

3. Check je verbinding

Dit ligt misschien voor de hand.. Toch wordt het vaak vergeten, met alle gevolgen van dien. Controleer je verbinding goed van tevoren. Zorg ervoor dat je een sterke verbinding hebt voor een stream van hoge kwaliteit. Controleer altijd je streamkwaliteit op een persoonlijk account voordat je naar je doelgroep uit gaat zenden.

4. Zorg voor goede verlichting

Verlichting speelt een zeer belangrijke rol. We mogen wel stellen dat goede verlichting essentieel is voor live video’s. Het is belangrijk dat je live video professioneel overkomt. Je kunt het immers niet bewerken. Het moet gewoon goed zijn. Bedenk je dat natuurlijk licht altijd het best werkt. Neem dus bijvoorbeeld op bij een groot raam of een schuifpui. Is dit echt niet mogelijk? Gebruik dan goede verlichting van felle kwaliteit en zorg voor een juiste plaatsing van de lampen.

5. Ontdek de juiste hoeken voor de live video

Je kunt natuurlijk onder iedere hoek een live video opnemen. Helaas geeft niet elke hoek een professioneel effect. Ga dit dus vooraf goed na en ontdek de hoek die perfect is voor je live video. Veel bedrijven nemen een live video gewoon op met een smartphone. Als de kwaliteit in orde is, dan is dit ook zeker geen probleem. Bedenk je dan wel dat je de telefoon verticaal moet houden tijdens het opnemen van je live video.

Start altijd eerst met niet-live video’s

Het is niet aan te raden om direct met live video’s te starten als je niet eerder video’s hebt opgenomen voor een zakelijk publiek. Het is belangrijk om te oefenen, zodat je zeker weet dat de live opname professioneel is. Wil je met video aan de slag, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Wij helpen je graag! Daarnaast hebben wij ook alles in huis om professionele video’s te maken. Neem gerust eens contact met ons op.