Tips om geconcentreerd te blijven bij hitte

Nederland gaat de afgelopen dagen gebukt onder een hittegolf. Met gemiddeld temperaturen van 30 graden is het lastig concentreren op kantoor zonder airco. Heb je natuurlijk een airco dan merk je weinig van de hitte en kun je prima doorwerken. Veel zzp’ers werken thuis en beschikken niet over een airco. Hoe blijf je dan toch nog geconcentreerd?

Concentratie behouden

Hieronder geef ik je een aantal tips om geconcentreerd te blijven.

1. Drink veel water

Met dit warme weer zweet je veel en verlies je dus veel vocht. Drink ieder uur een groot glas water om je lichaam in balans te houden. Daarnaast is veel water ook goed als je gewicht wilt verliezen.

2. Begin eerder met werken

In de ochtend is het nog lekker koel. Sta dus 2 uur eerder op en je kunt veel meer gedaan krijgen.

3. Stop eerder met werken

Rond 15 uur is het het warmst en kun je dus het beste stoppen met werken. Ga dan rustig in de schaduw zitten en lees een boek. Bijvoorbeeld ‘Think and grow Rich‘, een prachtig boek voor iedere ondernemer.

4. Blijf in de schaduw

Blijf niet langer dan 20 minuten vol in de zon. Zoek regelmatig de schaduw op en rust daar uit. Je kunt ook lekker met je laptop in de schaduw zitten en werken aan je nieuwe blog.

5. Zet een ventilator aan

Dit is wel een must! Een heerlijk windje zorgt voor verkoeling en hierdoor wordt je concentratie beter

6. Draag dunne en lichte kleding

Laat dat 3-delig pak maar in de kast hangen, daar is het nu veel te heet voor. Draag een korte broek en een t-shirt. Zo kan je lichaam zijn warmte kwijt.

Social media optimaliseren

Wil je deze zomer je social media optimaal gaan inzetten? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek of plan een social media training.