TikTok voert Family Pairing in voor ouderlijk toezicht

TikTok is in korte tijd sterk gegroeid. Het sociale netwerk is razend populair, zeker onder de jongere gebruikers van social media. Eerder hebben wij ook al aangegeven dat het niet ondenkbaar is dat TikTok uiteindelijk groter wordt dan Instagram. Dat is nogal een statement! TikTok zelf blijft sterk in ontwikkeling om de verwachtingen waar te maken, maar krijgt hier en daar toch ook wel wat kritiek. Deze kritiek gaat met name over het gebrek aan bescherming van jonge gebruikers van het netwerk. Met Family Pairing hoopt TikTok dit ‘probleem’ op te lossen. Technisch is TikTok niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar.

TikTok betrekt ouders in de activiteiten van de kinderen

TikTok heeft recentelijk nieuw ouderlijk toezicht om minderjarigen in de app beter te beschermen gelanceerd. Hiermee brengt het sociale netwerk een belangrijke nieuwe functie uit, genaamd ‘ Family Pairing ‘, die ouders meer opties geeft om de tijd van hun kinderen in de app beter te beheren, terwijl ze ook worden beschermd tegen ongewenste blootstelling aan zowel aanstootgevende inhoud als mensen met verkeerde bedoelingen. De functie zorgt ervoor dat het mogelijk wordt voor ouders om het TikTok account van hun kind(eren) te koppelen aan hun eigen account. Hierdoor krijgen zij een nieuwe reeks bedieningselementen voor de activiteiten van hun kind(eren) op het platform.

De introductie van Family Pairing door TikTok

TikTok heeft echt de verantwoording genomen en stappen gezet om het sociale netwerk veiliger te maken voor de jongste gebruikers. Het netwerk heeft de nieuwe functie dan ook openbaar gepresenteerd met een belangrijke boodschap. “Vanaf nu bevorderen wij onze toewijding om voor de veiligheid van onze gebruikers te bouwen door Family Pairing te introduceren, waarmee ouders en tieners hun veiligheidsinstellingen kunnen aanpassen op basis van individuele behoeften. Family Pairing maakt deel uit van ons voortdurende werk om ouders betere mogelijkheden te bieden om de online ervaring van hun tiener te begeleiden, terwijl ze ook tijd krijgen om voorlichting te geven over online veiligheid en digitaal burgerschap.”

Drie belangrijke elementen van Family Pairing

Family Pairing bestaat in de basis uit drie belangrijke elementen. Wij geven je kort inzicht in deze elementen:

Schermtijdbeheer

Ouders hebben de mogelijkheid om limieten in te stellen voor de tijd die door de kinderen wordt besteed op TikTok. De maximale tijd op TikTok kan eenvoudig worden vastgesteld. Is die tijd op? Dan kan het kind niet meer op TikTok tot de volgende dag.

Beperkte modus

Ouders kunnen ook beperkingen instellen op inhoud die mogelijk niet geschikt is, gebaseerd op de moderatietools van TikTok. De ouders kunnen op deze manier duidelijk aangeven wat voor soort inhoud wel gezien mag worden door een kind en welke inhoudssoorten niet.

Directe berichten

Het is mogelijk om directe berichten naar een kind volledig uit te schakelen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om aan te geven welke personen wel een direct bericht mogen sturen en welke personen niet. Zo hebben ouders in de hand of kinderen directe berichten ontvangen en, zo ja, van wie.

Heb jij je eerste TikTok filmpje al gemaakt?

Steeds meer ondernemers gaan ook met TikTok aan de slag, zelf of door de inzet van een influencer. Heb jij je eerste TikTok filmpje al gemaakt of weet je eigenlijk niet goed hoe je moet beginnen? TikTok biedt, als groeiend social media platform, veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tekst, het toevoegen van muziek en de inzet van diverse effecten. Wij maken het maken van een TikTok filmpje graag een stukje makkelijker voor je. Bekijk deze video om stap voor stap aan de slag te gaan!