Kan TikTok groter worden dan Instagram?

TikTok

TikTok is een belangrijk opkomend social media platform om in de gaten te houden. Het is zelfs zo belangrijk dat Facebook al besloten heeft om een eigen variant te creëren, in de vorm van Lasso. Dit geeft aan dat de bestaande sociale kanalen inzien dat TikTok sterke concurrentie is. Wij zijn er ook van overtuigd dat deze app heel groot gaat worden. Er zijn zelfs mensen, waaronder Evan Spiegel, CEO van Snapchat, die verwachten dat TikTok groter wordt dan Instagram. Wat zeggen de cijfers?

Snapchat CEO Evan Spiegel over TikTok

In München heeft de Digital Life Design Conference plaatsgevonden en één van de gasten was Snapchat oprichter en CEO Evan Spiegel. Tijdens een interview stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken, maar gaf hij toe zelf groot fan te zijn van deze app. Het platform spreekt hem erg aan. Daarnaast gaf Spiegel ook aan dat hij verwacht dat TikTok op relatief korte termijn populairder zal zijn dan Instagram.

Instagram zakt iets weg

Als we kijken naar de meest populaire sociale kanalen, dan zien we dat Instagram op dit moment op de derde plaats staat. De eerste twee plekken worden ingenomen door Facebook en YouTube.

Instagram heeft meer dan 1 miljard leden, maar de twee giganten hebben er meer dan 2 miljard. Hieronder zie je de meest gedownloade app’s van Q4 2019 wereldwijd. TikTok staat bijna op één!

Hoe liggen de cijfers precies?

TikTok mag zich echt al tot de groten rekenen. In 2019 werd de app van dit platform maar liefst 1,5 miljard keer gedownload. Elke dag zijn er meer dan 500.000 leden actief op de app en dit aantal groeit gestaag door. TikTok groeit sneller dan Instagram, dus het is zeker goed mogelijk dat het platform populairder gaat worden dan Instagram. In India is TikTok het meest populair op dit moment.

Kritiek op TikTok

Natuurlijk is er ook kritiek op TikTok. Het is voor pedofielen een vrij medium om met jonge kinderen in contact te komen. Ouders zouden daarom extra alert moeten zijn en regelmatig met hun kinderen meekijken op TikTok.

Wat maakt TikTok dan zo anders?

Waarom groeit TikTok nu ineens zo veel harder dan andere sociale netwerken? Dat heeft waarschijnlijk vooral te maken met de insteek van dit platform. We weten allemaal dat het op Instagram en Facebook voornamelijk draait om status en het laten zien hoe mooi, leuk en goed je leven is. Mensen delen daar vooral de beste aspecten van zichzelf. Niet iedereen vindt dit ‘statusgevoel’ prettig en deze mensen voelen zich thuis bij TikTok. Daar speelt status namelijk helemaal geen rol. Alles draait daar om je kwaliteiten en talenten, en die heeft iedereen.

Op TikTok laat je middels een korte video zien wat je gedaan hebt of wat je geleerd hebt. Vervolgens kun je dit met de wereld delen, zodat je anderen kunt inspireren en content aanbiedt waar anderen zich mee kunnen identificeren.

Hou TikTok zeker in de gaten!

Wij kunnen het alleen maar met de CEO van Snapchat eens zijn. Ook wij geloven dat TikTok heel groot gaat worden en adviseren je daarom zeker om TikTok in de gaten te houden. Bedrijven kunnen ook zeker hun voordeel doen met deze unieke app. Wil jij je met je bedrijf meer op social media gaan focussen? Dan ben je bij ons natuurlijk altijd welkom voor social media trainingen die je écht verder helpen.