Sinterklaas is in het land! 5 Ideeën voor een online actie

Sinterklaas heeft weer voet op Nederlandse bodem gezet, of liever gezegd, hij heeft weer hoef op Nederlandse bodem gezet, want hij is zijn schimmel ook dit keer niet vergeten. De traditie komt weer op gang en dat betekent dat het tijd is om als ondernemer ook iets leuks te doen. December is dé maand van online acties!

Online Sint-acties

Het Sinterklaasfeest is niet compleet zonder leuke acties. Wij geven je vijf leuke ideeën voor online acties:

1. Strooigoed op Facebook

Tijd voor strooigoed, dus dat wordt strooien! Doe het wel online, want dat maakt een stuk minder rommel. Strooi de leukste cadeautjes onder je likers en volgers als dank voor het delen en retweeten van je social media account.

2. Online pepernoten verstoppen

Bak wat online pepernootjes en verstop deze op je website. Laat iedereen zoeken naar de pepernoten en verloot iets leuks onder de mensen die ze allemaal hebben gevonden. Een erg goedkope en leuke actie!

3. Sinterklaas quiz

Wie weet het meest over de Sinterklaas, over het paard van de Sint en over zijn Pieten? Ontdek het door een leuke Sinterklaasquiz online te zetten. Natuurlijk kun je een leuk presentje weggeven aan de winnaar van de Sintquiz.

4. Kleurplaat Sinterklaas

Sinterklaas verwacht de mooiste tekeningen in de schoenen van de kinderen. Niet ieder kind heeft zelf genoeg inspiratie voor een tekening. Een leuke kleurplaat op je website is een goed idee. Help de kinderen een beetje op weg!

5. Bak- en receptenwedstrijd

Wie bakt de lekkerste kruid- of pepernoten, en wat is nu het geheime ingrediënt dat deze nootjes zo onweerstaanbaar maakt? Tijd voor een creatieve online bak- en receptenwedstrijd. Ideaal voor op Facebook!

Wil jij nog een leuke online Sint-actie met ons delen? Laat het ons weten via Twitter!