Schrijf en deel een lijst met trends voor volgend jaar!

Regen, storm en de pepernoten in de winkel laten duidelijk merken dat het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat het weer tijd is voor trends en voorspellingen. Binnenkort zal hier ook een trendslijstje komen te staan, maar maak er zelf ook vooral één!

Vooruitblik en voorspellingen in een trendslijstje

Net als de feestdagen en warme chocomelk horen trendlijstjes bij het einde van het jaar. De jaarwisseling is een moment waarop u als bedrijf even stil kunt staan bij wat u afgelopen jaar heeft bereikt en nog belangrijker, wat u verwacht wat in de markt gaat gebeuren. Een zogenaamd trendlijstje is hiervoor zeer geschikt om te delen! Zo stel je een trendslijstje op.

1. Samenvatting van afgelopen jaar

Vat samen wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen, hoogtepunten en dieptepunten? Vorig jaar deed ik dit door terug te blikken op mijn meest gelezen blogs. Deze bevatten meteen de grootste veranderingen op social media gebied.

2. Verwachte trends voor volgend jaar

Na een korte terugblik een blik vooruit. Welke trends zullen er volgend jaar zijn volgens jou? Zet deze trends in een lijstje, Nederlanders houden van leuk overzichtje!

3. Bedenk een goede kop van je artikel

Denk dan na een over een leuke titel voor je trendlijstje. Zorg ervoor dat je een doelgroep kiest. De “10 IT trends voor 2014” is namelijk veel te algemeen. Het is beter om je doelgroep in je kop te noemen, bijvoorbeeld “10 IT trends voor ZZP’ers” of “10 IT trends voor het MKB in 2014”.  Je kunt ook specificeren waarover je specifiek gaat voorspellen. Zo heb ik vorig jaar een artikel geschreven over de 12 goede voornemens voor zzp’ers.

4. Deel je voorspellingen

Als je een leuk artikel met een goede kop hebt hoeven mensen je lijstje alleen nog maar te lezen. Door je trendslijstje te delen op social media (Twitter, Facebook, LinkedIn), er een video over te maken of in een een nieuwsbrief te zetten maak je (potentiële) klanten attent op je ideeën voor het nieuwe jaar.

Beginnen met bloggen?

Een trendslijstje is een leuke blog. Ook als je hier nog niet mee was begonnen kan het een leuke start zijn. Wil je alles te weten komen over bloggen en content marketing? Volg dan nu de Content Marketing training!