Review: Senditz, grote bestanden verzenden

Het verzenden van grote bestanden zoals films is altijd lastig. WeTransfer, het kleine broertje van Senditz, kon maximaal 5 GB versturen (waar je 10 euro per maand voor betaalde.) Met Senditz kun je nu tot aan 100 GB verzenden en dat geheel gratis.

Wat is Senditz?

Om Senditz in gebruik te nemen moet je eerst een account aanmaken. Hierna heb je wel een opslag in de cloud van maar liefst 1 Terabyte tot je beschikking. De bestanden die je verstuurt kunnen ook maximaal 1 Terabyte zijn. Op je iPad, iPhone of Android telefoon haal je deze grootte niet vanwege de beperkte opslagcapaciteit van deze apparaten. Via de Java-applicatie op je desktop-browser kun je wel bestanden met deze grootte ontvangen.

Voordelen van Senditz

De app is gebruikersvriendelijk, het verzenden van bestanden is een kwestie van slepen naar een box op de site en op verzenden drukken. Verder is de app vooral zeer nuttig voor het verzenden van grote bestanden, dit kon eerder niet.

Nadelen van Senditz

Het stukje cloud dat je als gebruiker tot je beschikking krijgt staat op Amerikaanse servers. Dit betekent dat de Amerikanen mee zouden kunnen kijken. Geheime bestanden kun je er dus niet veilig mee verzenden. Dit is echter ook niet gebruikelijk, voor normaal gebruik is de app zeer geschikt.

Senditz downloaden

Senditz is verkrijgbaar voor iPhone, iPad of Android (gratis)