Plaats foto’s in je tweets voor meer bereik!

Het is geen geheim in social media land dat berichten met een foto meer bereik krijgen. Bij Facebook was dit al enkele jaren het geval. Twitter heeft afgelopen maanden ook niet stilgezeten en maakt het steeds makkelijker om foto’s bij je tweets te voegen. Na uitgebreid testen bij verschillende accounts, waarvoor wij de webcare verzorgen, merken wij dat een foto’s toevoegen bij een tweet een positief effect heeft op het bereik en interactie.

Meer zichtbaarheid

Een tweet mag nog steeds maar 140 tekens bevatten. Dus uit die 140 tekens moet je het maximale halen. Door een foto aan je tweet toe te voegen ben je 23 tekens kwijt en hou je er nog 117 over. Een tweet met een foto krijgt in de timeline 4x meer zichtbaarheid ten opzichte van een reguliere tweet. De kans is daarmee veel groter dat mensen hem zullen retweeten of beantwoorden.

Opbouw van een goede tweet

Veel klanten vragen aan ons wat de opbouw van een goede tweet is. Laten we vooropstellen dat iedere tweet in principe een goede tweet kan zijn. Je kan het op Twitter moeilijk fout doen.

Ons advies voor een goede tweet zou zijn:
[Titel van blog] – [Link] [1 á 2 hastags] + foto

Meer interactie op Twitter

Wil je graag meer interactie op Twitter? Begin dan met het delen van foto’s bij je tweets. Als het bereik en interactie nog laag blijft, dan is wellicht een Twitter training aan te raden. Hierin geven wij dan op maat advies gericht op jouw account en markt.