Online programma’s zijn erg makkelijk te maken

Online programma’s zijn populairder dan ooit! We zijn de laatste tijd veel meer online gaan ‘leven’. De online programma’s, zoals trainingen, waren al populair. Doordat we meer online zijn gaan doen zijn deze digitale programma’s enkel geboost. Iedere ondernemer kan voordeel halen uit een online programma, maar het is vaak de complexiteit van het maken van een programma die de ondernemers tegenhoudt. Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog, een online programma maken kan echt heel makkelijk zijn!

Aandachtspunten bij eenvoudig een online programma maken

Je hebt natuurlijk meerdere mogelijkheden voor het maken van een online programma. We kunnen er eerlijk over zijn: sommige platforms zijn zo complex dat de eigenaar er zelf niet goed meer uit komt. Gelukkig zijn er ook eenvoudige platforms, die het maken van een online programma echt supermakkelijk maken. Wij geven je een aantal aandachtspunten bij het vinden van een dergelijk platform. Natuurlijk raden wij je er ook eentje aan!

1. Ontdek wat het best werkt voor jou

Stel eerst eens vast wat nu het best past bij jouw bedrijf. Wil je online trainingen gaan aanbieden? Denk je eerder aan workshops of cursussen in meerdere delen? Misschien wil je wel e-books gaan aanbieden! Bedenk wat het best zou werken voor jouw bedrijf en wat je daar precies mee wilt. Het is immers belangrijk dat een platform je de juiste mogelijkheden biedt.

2. Start met het maken van een plan

Je hebt in alle gevallen eerst een goed plan nodig. Stel een stappenplan voor jezelf op. Een online programma maken kan heel makkelijk zijn, maar het is aan jou om de inhoud te creëren. Dit kost tijd en inzet. Het wordt een stuk makkelijker als je je aan een goed doordacht stappenplan kunt houden. Hoe wil je het vorm gaan geven? Wat moet er precies in staan? Denk het allemaal goed uit en maak er een stappenplan van.

3. Kies voor het juiste platform

Tijd om op zoek te gaan naar het juiste platform. Kies op de eerste plaats naar de mogelijkheden voor online programma’s. Biedt een platform jou de optie aan waar jouw voorkeur naar uit gaat? Controleer vervolgens ook hoe het platform is georganiseerd. Is er ondersteuning aanwezig als je er even niet uitkomt? Kun je alle informatie makkelijk online vinden? Is de website van de aanbieder an sich al lastig te begrijpen? Dan is het risico aanzienlijk dat het programma ook niet zo eenvoudig is.

4. Kijk goed naar de mogelijkheden die geboden worden

Let ook zeker goed op aanvullende mogelijkheden. Je kunt eenvoudig een online programma aanmaken, maar welke opties heb je daarna? Kun je gebruik maken van een iDEAL betaalmogelijkheid bij het platform? Wordt er gedacht aan SEO optimalisatie? Is het mogelijk om je eigen herkenbare huisstijl door te voeren?

5. Let op de aanwezigheid van een proefperiode

Het is altijd fijn als je de mogelijkheid hebt om een platform eerst eens te testen voor je vast zit aan kosten. Let er daarom goed op of er een optie is om het platform eerst gratis te gebruiken. Zo leer je het platform zonder risico kennen en kun je zelf bepalen of het inderdaad het juiste platform voor jou is.

Start vandaag nog met het maken van jouw online programma!

Het maken van een online programma hoeft echt niet lastig te zijn. Wanneer je kiest voor het juiste platform, dan staan alle tools en mogelijkheden voor je klaar om in te zetten. Een online programma maken vraagt niet om technische kennis als je de stappen van een goed ingericht platform kunt volgen. Ben jij klaar om makkelijk en snel jouw eigen online programma te gaan maken? Kijk dan eens verder op www.skillba.com en probeer gratis!