Meer mensen helpen? Maak een online programma!

Als ondernemer sta jij altijd klaar voor je klanten én voor potentiële klanten. Je biedt hen advies, tips en handige weetjes of informatie. Jij zorgt ervoor dat je jezelf neerzet als de expert binnen je vakgebied, waar iedereen op kan rekenen. Dit doe je eigenlijk allemaal persoonlijk, want een persoonlijke benadering is belangrijk. Maar wat als de persoonlijke benadering niet meer mogelijk is?

Bijvoorbeeld door een pandemie of dat je even een paar maanden op vakantie wilt? Dan is het tijd om mensen online te gaan helpen. Dit doe je bijvoorbeeld door het aanbieden van een online programma. In dit blog nemen we de voordelen met je door voor het starten van een online academy!

Willen klanten een online training?

Zeker! Als 2020 ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat zaken heel snel kunnen veranderen. Dit jaar was hét jaar waarin een grote groep consumenten naar internet bewoog. De mensen die voorheen het liefst gewoon naar een fysieke winkel gingen hebben nu ook de overstap moeten maken naar online services. Dit heeft ervoor gezorgd dat de ervaringen van consumenten met online diensten en producten zijn gegroeid.

Het zorgt er ook voor dat de online mogelijkheden beter gewaardeerd worden en juist dat is de reden waarom consumenten nu ook zitten te wachten op online programma’s. We zitten meer thuis en we willen iets doen. Dan kiezen we steeds vaker voor online programma’s, zoals trainingen en workshops.

Helpende bedrijven worden nu gewaardeerd

Consumenten krijgen nu meer dan ooit tevoren te maken met online contacten met bedrijven. Er zijn al meerdere onderzoeken uitgevoerd naar welke bedrijven nu het meest gewaardeerd worden. Dit blijken de bedrijven te zijn die de consument in deze tijd de helpende hand aanreiken. Je kunt als ondernemer natuurlijk op veel manieren hulp aanbieden.

Dit kan onder meer door de klantenservice te optimaliseren, door vaker contact te leggen met klanten of door alle contact verder te personaliseren. Daarnaast kun je ook helpen door goede online programma’s aan te bieden. Tegenwoordig hoeft dit helemaal niet meer zo lastig te zijn. Met het Nederlandse academy platform Skillba kun je binnen 15 minuten online zijn.

Makkelijk je eigen online programma’s maken

Je kunt mensen goed helpen door middel van online programma’s. Jij bent de expert en dat betekent dat jij veel kennis hebt om te delen. Deze kennis helpt anderen. Neem jouw unieke, waardevolle kennis op in een online programma en help anderen. Je krijgt er meer waardering voor terug en uiteindelijk dus ook meer klanten.

Online programma’s zijn er in diverse vormen. Je kunt niet alleen aan de slag met cursussen, workshops en trainingen, maar bijvoorbeeld ook met e-books. Er zijn brede mogelijkheden om anderen te helpen vanuit jouw positie als ondernemer en expert. Door gebruik te maken van een goed, eenvoudig en compleet platform kun je heel makkelijk je eigen online programma’s maken én aanbieden.

Welk platform is het best voor online programma’s?

Wil jij ook anderen helpen met diverse online programma’s? Goed idee! Wij kunnen je het platform Skillba zeker aanraden. Dit platform biedt je alle mogelijkheden die je nodig hebt om met online programma’s aan de slag te gaan. Je kunt zelfs je eigen huisstijl overnemen! Kijk eens verder op www.skillba.com en probeer het gratis!