Nieuwe LinkedIn menubalk: Lees hier de wijzigingen

Twee weken geleden kondigde LinkedIn al op haar blog aan dat ze een nieuwe menubalk gaan uitrollen over alle gebruikers. Met deze menubalk moet het dagelijks gebruik van LinkedIn nog makkelijker worden. De nieuwe menubalk heeft een strak design en bevat veel minder knoppen dan voorheen. Hieronder lees je alle wijzigingen van de nieuwe balk en vertel ik je waar alle functies nu zitten.

Wijzigingen LinkedIn menubalk video

Heb je geen zin om alle wijzigingen hieronder te lezen, dan kun je ook onderstaande video bekijken. Hierin neem ik alle wijzigingen met je door.

Groot zoekvenster

Wat direct opvalt aan de nieuwe menubalk is het grote zoekvenster. Vanuit hier kun je eenvoudig op zoek gaan naar personen, bedrijven, groepen en meer. Door op het vakje naast het witte vlak te zoeken kun je ook voor je inbox kiezen en kun je direct zoeken naar berichten in je inbox. Erg handig.
Linkedin menu 2013

Kleine menubalk verdwijnt

Onder de bovenste balk zit een kleine zwarte balk. Hierin staat: Home, Profile, Network, Jobs, Interest, Premium Solutions en Upgrade. Zodra je iets naar beneden scrolt dan verdwijnt deze onder de grote balk. Ga je echter met je muis op de menubalk staan, dan komt hij weer in beeld.
LinkedIn profiel bewerken

Profiel heeft minder keuzes

Vroeger kon je onder met menu ‘profiel’ kiezen voor 4 mogelijkheden. LinkedIn heeft dit teruggebracht naar slechts 1. Je kan nu alleen nog maar kiezen voor ‘profiel bewerken’.

Nieuw: Netwerk (network)

Wat vroeger contacten was is nu ‘Netwerk’ of network geworden. Via dit menu kun je naar je contacten, nieuwe mensen toevoegen en oud klasgenoten zoeken. Zodra je op ‘Contacten’ drukt, kun je je contacten omzetten naar de nieuwe LinkedIn Contacten. Hier later in een ander blog meer over.

Jobs

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan kun je via het menu ‘Jobs’ heel eenvoudig alle banen zien die er binnen je netwerk zijn. Het solliciteren kost je niets, maar om als werkgever een functie te plaatsen kost het je 140 euro per maand.

Volg je interesses op LinkedIn

Het is nu nog gemakkelijker geworden om nieuws uit jouw vakgebied te volgen. Je kunt ook gemakkelijk belangrijke personen volgen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Richard Brandson.

LinkedIn wil geld verdienen

Onder het tabje Premium Solutions vind je allerlei opties waar LinkedIn geld mee wil verdienen. Zoals eerder gezegd kost het plaatsen van een vacature geld, maar ook adverteren is niet gratis. De kosten per click liggen rond de 2 euro.

Instellingen direct in het menu

Het is nu mogelijk om direct naar enkele instellingen te gaan via de menubalk. Door op je foto, rechts in de balk, te gaan staan kun je uitloggen en eenvoudig je taal en privacy instellingen aanpassen. Een erg handige functie.

Wat vind jij van de nieuwe menubalk?

Vind je het een verbetering of wil je terug naar de oude? Laat het me weten via LinkedIn of stuur het via Twitter naar me en gebruik @TTMCommunicatie.
LinkedIn icon Website

LinkedIn Training

Wil je meer weten over LinkedIn en de nieuwe menubalk? Volg dan een persoonlijke LinkedIn training van 3 uur bij jou op kantoor in bijvoorbeeld UtrechtDen Bosch of in mijn kantoor te Zaltbommel aan de A2.