10 Tips om meer Instagram volgers te krijgen

Veel bedrijven hebben moeite met het opbouwen van een mooie groep volgers op Instagram. Het gaat erg langzaam en voor sommige bedrijven lijkt het onmogelijk te zijn om meer echte volgers aan te trekken. Vaak is het gevolg dat deze bedrijven opgeven. Dat is zonde, want Instagram behoort zonder twijfel tot dé social media kanalen die je als bedrijf echt in je voordeel kunt gebruiken.

Het is alleen wel een stuk lastiger om nieuwe volgers te krijgen als je geen ‘sexy’ merk bent. Je zult echt creatief moeten zijn en flink moeten uitpakken op Instagram. Denk verder dan die standaard quote en ga aan de slag met video en reels! In onze Instagram cursus leer je hier alles over.

Gebruik deze tips voor meer volgers op Instagram

Lijkt het alsof jij gewoon geen extra volgers op Instagram krijgt, wat je ook doet? Iedereen kan meer echte volgers aantrekken op Instagram, maar het kan een uitdaging zijn. Wil jij jouw aantal volgers effectief laten groeien? Dan hebben wij een aantal makkelijke tips voor je om meer Instagram volgers aan te trekken.

1. Optimaliseer je Instagram account regelmatig

Veel bedrijven maken eenmalig een Instagram account aan en updaten het daarna eigenlijk niet meer. Het is verstandig om dit wel te doen. Ook dit laat mensen namelijk zien dat je veel aandacht aan Instagram besteedt en dat je er tijd in steekt om je account up to date te houden. Optimaliseer je Instagram account dus met regelmaat.

2. Maak gebruik van een contentkalender

Het is belangrijk om consistent te posten op Instagram. Het komt voor dat bedrijven die net beginnen op het sociale netwerk ineens 30 posts plaatsen, waarna zij voor langere tijd stil vallen. Voorkom dit. Het is belangrijk om regelmatig iets te posten en goed actief te blijven. Hiervoor kun je het best gebruik maken van een contentkalender.

3. Voorkom een grote hoeveelheid nep volgers

Nep volgers zijn niet vreemd op Instagram. Zeker nieuwe accounts worden vaak door bestaande partijen benaderd met een aanbod. Je betaalt een bepaald bedrag en vervolgens krijg je er een x-aantal volgers bij. Doe dit niet. Op de eerste plaats krijg je er vaak veel nep volgers voor terug. Daarnaast is een groot deel van de echte volgers helemaal niet geïnteresseerd in jouw bedrijf. Je hebt er dus niets aan. Bouw een groep eerlijke volgers op in plaats van te betalen om volgers te krijgen. Dit pakt zelden goed uit.

4. Plaats interessante inhoud voor je doelgroep

Ken je doelgroep. Door te weten tegen wie je het hebt, kun je optimaal inspelen op de behoeften die leven binnen je doelgroep. Het gaat er op de eerste plaats niet om wat jij wilt delen, maar vooral om dat jouw doelgroep graag wil zien van jou. Denk dus vanuit je doelgroep en niet vanuit jezelf. Plaats inhoud waar jouw doelgroep echt op zit te wachten.

5. Ga eens een gesprek aan

Interactie is heel belangrijk, zeker als het gaat om het versterken van de betrokkenheid. Neem eens de tijd om gesprekken aan te gaan met je volgers. Zorg ervoor dat jouw doelgroep de mogelijkheid heeft om dingen met jou te delen en dat zij zich ook daadwerkelijk gehoord voelen door jou.

6. Kies voor de juiste (lokale) hashtags

Hashtags kunnen je zeker helpen om een groter publiek te bereiken en op die manier het aantal volgers op Instagram te verhogen. Dit betekent echter niet dat je trending hashtags moet gebruiken die eigenlijk helemaal niet relevant zijn voor jouw post. Ga dus op zoek naar hashtags die relevant én effectief zijn. Daarnaast kan het zeker ook goed zijn om wat lokale hashtags te gebruiken.

7. Blijf je Instagram volgers verrassen

Voorkom dat jouw posts voorspelbaar worden. Je wilt jouw doelgroep steeds verrassen met je posts. Zien zij veel van hetzelfde? Dan zullen zij op den duur de interesse verliezen. Ga dus op zoek naar mogelijkheden om jouw doelgroep positief te blijven verrassen op Instagram. Dit levert je zeker meer volgers op.

8. Maak gebruik van korte video’s en verhalen

Video wordt steeds belangrijker, op elk sociaal kanaal. Maak hier dan ook zeker gebruik van als je meer volgers op Instagram wilt aantrekken. Je kunt op meerdere manieren met video aan de slag gaat. Maak eens een aantal korte video’s of ga voor Instagram Stories.

9. Ga samenwerken met influencers in jouw niche

Het kan zeker een goed idee zijn om eens te gaan samenwerken met een influencer die voor jouw bedrijf en merk relevant is. Dit laatste is belangrijk. Zorg ervoor dat je een influencer kiest die een groep volgers heeft die aansluit bij wat jij doet. De influencer moet wel relevant zijn, anders heeft de samenwerking geen zin. Besteed dus voldoende tijd aan het vinden van de juiste influencer om mee samen te werken.

10. Maak gebruik van Instagram live

Tot slot, wees niet bang om ook eens live te gaan op Instagram. Dit is namelijk dé manier om dichter bij je doelgroep te komen, om de band met bestaande volgers te versterken én om een nieuw publiek aan te spreken. Live wordt steeds populairder op Instagram, dus maak daar zeker gebruik van!

Neem de tijd om meer Instagram volgers te krijgen

De sleutel tot succes ligt voor een groot deel in tijd. Je kunt gewoonweg niet verwachten dat je aantal volgers binnen korte tijd explosief toeneemt. Gun jezelf de tijd om een mooie groep volgers op Instagram aan te trekken en op te bouwen. Geef niet op als er een week geen nieuwe volgers bij komen. Wil jij meer weten over hoe jij maximaal voordeel uit Instagram haalt voor je bedrijf? Volg dan een Instagram training bij ons.