Manager staan vaak onder hoge werkdruk

Managers hebben vaak te maken met een werkdruk die zij eigenlijk niet aankunnen. Dit is gebleken uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werd een top tien gemaakt van de beroepsgroepen die in de huidige maatschappij het meest te maken hebben met een (te) hoge werkdruk. De top drie wordt gevuld door verschillende soorten managers.

Veel mensen hebben een te hoge werkdruk

Managers hebben dan veel te maken met een (te) hoge werkdruk, maar er zijn nog veel meer beroepsgroepen die te maken hebben met een lat die veel te hoog gelegd wordt. Zo blijkt dat docenten zich het vaakst ziekmelden omdat zij de werkdruk niet meer aankunnen.

Ook juristen, inkopers, algemeen directeuren en accountmanagers hebben in de regel te maken met een verhoogde werkdruk. Onder de managers zijn het de professionals in de productie, commerciële dienstverlening, detailhandel, administratie en horeca die het meest te lijden hebben onder een hoge werkdruk.

Onvoldoende maatregelen

Veel van de beroepsgroepen in de top tien geeft aan dat maatregelen om de werkdruk enigszins te verlagen wel gewenst zou zijn. Met name de docenten zijn hier wel voor in. Het blijkt dat er over het algemeen maar weinig ondernomen wordt om de werkdruk een toontje lager te laten zingen. ‘Opvallend’ is het dat de algemeen directeuren, die zelf een hoge werkdruk ervaren, weinig zien in maatregelen voor het verlagen van de werkdruk.

De werkdruk wordt vaak ook opgevoerd door de verplichtingen op het gebied van social media. Het lijkt soms onmogelijk om alle zaken op het gebied van social media bij te houden. Onze speciale social media trainingen kunnen je helpen deze werkdruk te verlichten. Vraag een offerte op maat aan!