LinkedIn is ook voor studenten een must!

Studenten moeten geen enkel contact onderschatten. Zeker nu het aantal recentelijk afgestudeerde jongeren opzoek naar een baan groter is dan ooit. Een compleet en gepolijst LinkedIn profiel kan je helpen om jezelf te onderscheiden van de massa. Daarom is het nooit te vroeg om een netwerk via LinkedIn op te bouwen.

Blijf in contact met de mensen die je ontmoet

Nadat je afgestudeerd bent is het makkelijk om je klasgenoten uit het oog te verliezen. Dit terwijl er een grote kans is dat juist zij jou later op weg kunnen helpen. Door te netwerken met klasgenoten, bazen en medewerkers zullen studenten een voorsprong hebben wanneer zij opzoek gaan naar een baan. In tegenstelling tot netwerken op Facebook is LinkedIn puur professioneel.

Doelgericht zoeken via LinkedIn

Of je nu wel of niet een online netwerk hebt, is onafhankelijk van je vakgebied. Iedere student, ongeacht van de studierichting, kan profiteren van het onderhouden van een LinkedIn profiel. Er zijn vele zoekfuncties die informatie helpt te beperken. Hierdoor kan je doelgericht naar banen en bedrijven zoeken. Er is werkelijk een overvloed aan informatie binnen handbereik voor elke student.

Jouw persoonlijke online resumé

Verder is LinkedIn nog steeds een dominant netwerk voor het werven van personeel. Toekomstige werkgevers zullen je opzoeken via Google. Je hebt dus een professionele online aanwezigheid nodig die iedereen mag bezichtigen. Je LinkedIn profiel functioneert dan ook als jouw persoonlijke cv. Uiteindelijk is LinkedIn een geweldige manier om mensen te vinden die in staat zijn om jouw carrière te beïnvloeden.

Professionele LinkedIn profiel?

Wil je tips over het invullen van jou LinkedIn profiel? Volg dan een LinkedIn training op maat!