LinkedIn maakt profielen nog mooier!

Dat LinkedIn bezig is met het optimaliseren van hun platform zul je vast al gemerkt hebben. Zo kreeg is de homepage een nieuwe uitstraling en niet veel later werden ook alle profielen aangepast. LinkedIn is echter nog niet klaar met verbeteren, want sinds vandaag kon ik mij opgeven om een van de eerste te zijn voor de tweede grote update van het LinkedIn profiel.
LinkedIn

Wat gaat er veranderen?

Aangezien de veranderingen nog niet definitief zijn is het een beetje speculeren, maar zo te zien gaat de profielfoto nog groter worden. Daarnaast zullen je functies worden aangevuld worden het het logo van het bedrijf. Dit is een grote verbetering naar mijn mening, want logo’s zijn toch herkenbaarder voor de meeste mensen.

Daarnaast zal er voor je skills en education een icoontje geplaatst worden. Verder zie ik dat onderaan je profiel je connecties worden getoond met hun profielfoto’s. Ik ben alleen wel benieuwd of hij daar alle connecties laat zien.

Profile strenght

Een nieuwe functie die bij je profiel wordt getoond is: Profile strenght. Wat hier precies mee wordt bedoeld en hoe LinkedIn dit berekend is nog een raadsel.

Hoe krijg ik dit nieuwe profiel?

Momenteel zijn de LinkedIn profielen nog niet uitgerold, maar je kunt je aanmelden voor de wachtlijst zodat je een van de eerste bent die het krijgt. Bij mij verscheen onderstaande banner op de homepage:

be one of the first to get the new linkedin profile

Nu heb ik een betaald LinkedIn account, dus ik dacht dat die als eerste deze uitnodiging kegen, maar dit bleek niet zo te zijn. Toen ik inlogde op een gratis account van een klant, welke al 1,5 jaar actief is op LinkedIn, zag ik de banner ook staan. Betaalde accounts krijgen dus geen voorrang.

Overzicht van de LinkedIn profiel update

Hieronder staat een screenshot waarin LinkedIn precies laat zien hoe het nieuwe profiel eruit komt te zien. Deze pagina is alleen te zien als je op de gele: ‘Learn more’ knopdrukt in de banner.

New LinkedIn profile v2 - 2012Meer weten over LinkedIn?

Mocht je meer willen weten over LinkedIn en dan voornamelijk hoe je het zakelijk gebruikt, volg dan een van onze trainingen. In een persoonlijke LinkedIn training leggen wij u in 3 uur alles uit over LinkedIn. Wij kunnen ook een LinkedIn In-Company training bij u op kantoor verzorgen.