LinkedIn geeft profielen een nieuwe look. Dit is er gewijzigd!

Nadat een maand geleden het nieuwe design van de LinkedIn homepage is geïntroduceerd, heeft LinkedIn de profielen ook een nieuwe look gegeven. Het doel van deze wijziging is om de gebruiker een nog betere beleving te geven van LinkedIn. Zelf moet ik nog even wennen aan het nieuwe design, maar het ziet er modern uit.

Belangrijkste wijzigingen

Wat direct opvalt is dat de profielfoto veel groter is geworden. Het belang van een mooie en goede zakelijke profielfoto is dus nog belangrijker geworden.

Daarnaast zie je jouw werkervaring, huidige functies en opleidingen achter elkaar zijn gezet en niet meer onder elkaar staan.

Waar zijn mijn website’s en Twitter adres gebleven?

Je kunt nog steeds drie websites en een Twitter adres toevoegen aan je LinkedIn profiel, maar deze worden niet meer direct weergegeven. Om deze te zien druk je op: ‘Contact info’.

Vervolgens klapt er nu een menu open met daarin jouw websites en Twitter adres.

Is deze contact info een verbetering van LinkedIn?

Ik denk het niet, want de kans dat mensen nu direct doorklikken naar jouw website of Twitter account is een stuk kleiner geworden. Iedere marketeer weet dat iedere klik er één teveel is, dus als bezoekers van jouw LinkedIn profiel één klik meer moeten doen, dan zullen ze dit minder snel doen. Verder zie je in de grijze vlak je contact gegevens staan. Deze worden geladen vanuit de Additonal Settings, die je onderaan je profiel hebt ingevuld.

Verder zie je ook een aanpassing van de Twitter knop. Vroeger stond er een knop met: Volg @ttmcommunicatie. Deze knop is nu aangepast naar de tekst: Volg, zoals te zien is in onderstaand screenshot.

Twitter follow knop is aangepast op Linkedin profiel - nieuw linkedin design

Extra opties met een LinkedIn profiel

Naast de grote blauwe knop op je eigen profiel ‘edit profile of ‘Send a message’ bij een 1ste graads connectie of ‘connect’ bij iemand buiten je netwerk zit een pijltje. Zodra je op dit pijltje druk verschijnt er een menu met een aantal keuze opties. Vanuit hier kun je een profiel opslaan, downloaden als pdf, referenties zoeken, profiel update geven of misbruik rapporteren.

connect - Send a message - view profile - LinkedIn designKomen er nog meer wijzigingen aan op LinkedIn?

Reken er maar op dat er dit jaar nog een aantal wijzigingen gaan komen. In een e-mail die LinkedIn heeft verstuurd naar de LA Times geven ze aan dat er nog meer wijzigingen gaan komen. Uiteraard houd ik je daarvan op de hoogte via deze artikelen en via mijn nieuwsbrief.

Deel dit bericht trouwens ook met jouw netwerk, zodat ze ook weten dat hun LinkedIn profiel is gewijzigd!