LinkedIn wil gaan focussen op in-stream videoadvertenties

LinkedIn blijft zichzelf ontwikkelen. Het professionele platform groeit dan ook gestaag door. In het afgelopen jaar wist LinkedIn een omzet te bereiken van meer dan 14 miljard dollar, wat gelijk staat aan een groei van maar liefst 8 procent. Waar diverse andere sociale kanalen wat krimp laten zien, laat LinkedIn zien dat het platform nog altijd sterk en vooruitstrevend is. Dit laat het platform nu ook merken door aan te geven aan de slag te willen gaan met in-stream videoadvertenties.

Voor B2B professionals blijft LinkedIn hét sociale netwerk om in te blijven zetten. Wil je weten hoe? Volg dan onze LinkedIn training.

Videoadvertenties worden steeds populairder

Door de jaren heen hebben we de advertenties op social media sterk zien veranderen. Het begon allemaal met gewoon geschreven advertenties, volledig bestaande uit tekst. Vervolgens kwamen de visuele promoties, veelal op basis van afbeeldingen. Nu zijn de videoadvertenties eigenlijk niet meer weg te denken. We zien steeds meer videomateriaal verschijnen op de sociale kanalen.

Videoadvertenties worden steeds populairder, omdat het een persoonlijke manier is om echt contact en verbinding te leggen met de doelgroep. LinkedIn heeft nu aangekondigd te willen gaan werken aan een product voor advertenties op streamingsdiensten.

Wat is het idee van LinkedIn precies?

Het idee van LinkedIn is eigenlijk om marketeers de mogelijkheid te gaan bieden om advertenties – specifiek gericht op LinkedIn gebruikers – op videostreamingsdiensten te gaan weergeven. Op deze manier weet LinkedIn zich goed te onderscheiden van andere videoadvertentie mogelijkheden die beschikbaar zijn op andere sociale netwerken. Het doel van LinkedIn is om LinkedIn gebruikers ook te bereiken wanneer zij televisie kijken, zoals een serie streamen of een film kijken.

Voor marketeers is dit interessant, omdat het goede mogelijkheden biedt om de ROI te verhogen. Doordat de doelgroep op een nieuwe en effectieve manier bereikt kan worden, vergroot de kans dat de omzet verhoogt. Penry Price, vice-president marketingoplossingen bij LinkedIn, zei hier het volgende over: “In-Stream videoadvertenties kunnen de manier veranderen waarop merken en kopers hun publiek bereiken en betrekken”.

Het vergroten van de omzet van LinkedIn

Zoals gezegd heeft LinkedIn wederom een omzetgroei van 8 procent bereikt, wat al jaar op jaar het geval is. Het grootste deel van de omzet komt uit advertenties die worden verkocht op de newsfeed. Hierbij gaat het om zo’n 5 miljard dollar. De wereld van streamingsdiensten is op dit moment sterk groeiende en LinkedIn wil hier kans uit halen om de omzet verder te verhogen. LinkedIn laat hiermee ook zien zich steeds meer te gaan richten op adverteerders en het bieden van nieuwe mogelijkheden aan deze adverteerders.

AI ondersteuning voor adverteerders

Advertenties gaan een steeds grotere rol spelen op LinkedIn en het netwerk is volop in ontwikkeling. De aankondiging van het platform wil gaan werken aan adverteren via streamingsdiensten komt dan ook korte tijd na de aankondiging dat er AI functies beschikbaar zullen komen om adverteerders op het platform te helpen. Voor marketeers gaan er de komende tijd zeker veel nieuwe mogelijkheden ontstaan om de doelgroep via LinkedIn te bereiken.

Effectief aan de slag met adverteren op LinkedIn

Wil jij ook maximaal resultaat halen uit je activiteiten op LinkedIn, waaronder je advertenties? Wij helpen je graag verder. Volg bij ons een LinkedIn training en je bent optimaal op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en mogelijkheden.