6 Tips om gemotiveerd te werken in de herfst

Het najaar is voor veel mensen vaak een periode waarin je in een dipje raakt. Dit komt meestal doordat het weer treuriger wordt en het ’s avonds eerder donker is. Hierdoor krijgen de meeste mensen ook minder zin in werken. Om te voorkomen dat jou dit ook gebeurt, geven we je enkele tips om er voor te zorgen dat jij dit najaar zin krijgt in je werk.

Vrolijk en fit het najaar in

Wil jij ook net zo fit en vrolijk zijn in het najaar als in het voorjaar en de zomer? Dit is erg makkelijk te bereiken door enkele of van de volgende tips te volgen en merk dat je met plezier naar het werk gaat.

1. Lachen en gezelligheid

Door veel te lachen en gezelligheid maakt je lichaam bepaalde stoffen aan die er voor zorgen dat je meer energie hebt. Deze energie zorgt er voor dat je zin hebt om dingen te ondernemen.

2. Zorg voor voldoende daglicht

Doordat je in de herfst meer binnen zit, kan dit tot een tekort aan de stof cortisol lijden. Deze stof zorgt er voor dat je opgewekt, stressbestendig en geconcentreerd blijft. Door een wandeling in de middagpauze wordt dit tekort al opgeheven.

3. Nachtrust en ritme is de sleutel

Zorg voor een goede nachtrust en ga lekker op tijd naar bed. Het is belangrijk dat je jezelf vasthoudt aan een ritme en dus ook op je vrije dag op tijd op staat. Dit zal zorgen voor een extra fit gevoel!

4. Regelmaat en evenwicht

Over het algemeen is het zo dat je fitter blijft als je stofwisseling in evenwicht blijft. Dit lukt als je regelmatig eet en slaapt. Houdt dit patroon ook tijdens de koudere dagen vast. Je zult merken dat je de dagen als prettig ervaart.

5. Sporten zonder prestatie

Veel bewegen is sowieso erg goed om je fit te voelen en gezond te blijven. Nu het kouder wordt, ga je misschien minder snel buiten hardlopen of een rondje lopen. Sporten en bewegen hoeft niet altijd om presteren te gaan, het is veel belangrijker dat je je tijdens het sporten even kunt ontspannen en je hoofd leeg te maken.

6. Maak je werkplek herfstproof

Zorg er voor dat jou bureau er gezellig uitziet. Haal bijvoorbeeld wat mooie herfstbladeren en noten van buiten naar binnen en stop ze in een leuke vaas. Een leuke aankleding van je werkplek zorgt er ook voor dat je je energieker voelt.

Volg een training

Wil je in het najaar actief blijven op social media en er alles aan doen om jouw bedrijf te laten opvallen tijdens deze koude dagen? Wij geven je graag nog veel meer tips om de herfst fit en vrolijk door te komen. Volg bijvoorbeeld eens een social media training. Heb je geen zin of tijd om je bedrijf online zichtbaar te maken? Je kunt je social media ook bij ons uitbesteden. Neem gerust eens contact met ons op!