Hoe werkt Midjourney? Gebruik dit handige stappenplan!

Midjourney is één van de meest populaire AI-tools voor het genereren van beeldmateriaal. Voor bedrijven is het belangrijk dat al het beeldmateriaal dat wordt gepubliceerd, zoals de afbeeldingen bij zakelijke blogs en social media posts, van hoge kwaliteit zijn. Deze hoge kwaliteit wordt gegarandeerd door Midjourney. Je kunt al binnen een paar stappen een mooie afbeelding opslaan.

Gebruik dit handige stappenplan voor Midjourney

Een heel fijn voordeel van Midjourney AI is wel dat het gebruiksvriendelijk is. Het is niet noodzakelijk om kennis te hebben van AI of codes. Iedereen kan ermee aan de slag. De AI tekst-beeld tool werkt met het bekende chatplatform Discord. Om gebruik te kunnen maken van Midjourney heb je dus een Discord account nodig. Deze maak je eenvoudig aan, waarna je de volgende stappen kunt volgen om jouw eerste AI gegenereerde afbeelding op te slaan.

Stap 1: Lidmaatschap van de Midjourney Discord-server

Wanneer je een Discord account hebt aangemaakt, dan kun je lid worden van de Midjourney Discord-server om gebruik te gaan maken van de AI-tool. Je kunt dit op twee manieren doen. Op de eerste plaats kun je naar discord.gg/midjourney gaan en de uitnodiging tot lidmaatschap accepteren. Daarnaast is het ook mogelijk om naar de website van Midjourney te gaan en daar gebruik te maken van het aanvraagformulier.

Stap 2: Naar de juiste kanalen zoeken

Je hebt nu toegang tot de Midjourney AI-tool. Vervolgens is het nodig om toegang te krijgen tot een kanaal. De kanalen die gebruikt worden door nieuwe gebruikers voor het intypen van commando’s worden aangeduid met de term ‘newbies’. Ga dus binnen de server op zoek naar kanalen die deze term bevatten.

Stap 3: Voer je commando voor de AI in

De AI-tool genereert een afbeelding op basis van de opdracht die jij invoert. Het is dus belangrijk om een beschrijving in te voeren om duidelijk te maken wat voor soort afbeelding je nodig hebt. Je vraagt de AI-tool eigenlijk om zich iets voor te stellen. Dus, bijvoorbeeld, ‘5 tijgers voor je staan die je hongerig aanstaren’. De AI-tool stelt zich dit voor en geeft je vervolgens de afbeelding van deze voorstelling. Je krijgt dus op die manier een afbeelding volledig op basis van wat jij opdraagt aan de AI om zich in te beelden.

Een prompt bij Midjourney begint altijd met: /imagine [dancing woman on the beach]

Stap 4: Genereer variaties (indien nodig of gewenst)

Deze stap is optioneel en alleen beschikbaar voor mensen met een betaald abonnement. Je ontvangt meerdere variaties van de door Midjourney gegenereerde afbeelding. Vervolgens heb je de mogelijkheid om meer variaties te genereren, maar je kunt ook de geselecteerde afbeelding vergroten en verfijnen. Je kunt in de AI-tool gebruik maken van diverse parameters om de gegenereerde content passend te maken aan jouw specifieke doeleinde.

Stap 5: De gegenereerde afbeelding opslaan

Om de gegenereerde afbeelding daadwerkelijk te kunnen gebruiken is het nodig om deze op te slaan op je apparaat. Dit doe je door de afbeelding in een browser te openen. Vervolgens kun je deze opslaan op de manier waarop je ook ander beeldmateriaal opslaat. Je kunt nu gebruik maken van de door Midjourney AI gegenereerde afbeelding.

Optimaal voordeel halen uit Midjourney

Midjourney is één van de meest populaire AI-tools voor het genereren van beeldmateriaal. Je kunt er voor je bedrijf zeker voordeel uit halen als je weet hoe jij slim en makkelijk gebruik maakt van de meest populaire AI-tools, zowel voor tekst als beeld. Volg onze training en je gaat zeker maximaal voordeel uit het gebruik van AI-tools halen voor jouw bedrijf.