Hoe laat sta jij ’s ochtends op?

Timemanagement.. Werkt dat nu echt? Volgens Marcus de Maria niet. Hij groeide van een man met meer dan een ton schuld uit tot een multi-multi-multi miljonair, en dat deed hij met het besef dat timemanagement niet bestaat. Betekent dit dat je geen aandacht aan tijd hoeft te besteden? Nee, het betekent het tegenovergestelde! Echter, het draait allemaal om jou en wat jij doet met je tijd, niet om de tijd en hoe jij die inricht. Kortom, je moet het omdraaien!

Vroeg opstaan volgens Marcus de Maria

Bekijk deze video van Marcus de Maria:

Laat anderen wachten

Marcus de Maria vertelt over hoe je de dag juist niet moet beginnen. Hij geeft aan dat hij eerder ook deed wat iedereen eigenlijk doet; namelijk eerst de mail lezen om te zien wat anderen van jou willen. Dit zorgt ervoor dat jij de dag begint met het focussen op wat anderen willen in plaats van op jouw eigen project. Lees nooit eerst je mail, maar begin aan jouw plannen voor de dag. Zo krijg je jouw projecten af. Die van anderen kunnen wachten. Stel ook niet uit tot na de lunch, want in het tweede deel van de werkdag is je focus al een eind verloren gegaan. Dan is eigenlijk het moment om de e-mail af te werken en social media te openen.

Begin sterk

Vroeg opstaan is een must. Je hebt dan een flinke dosis energie na je eerste kop Bulletproof koffie, en deze energie ga je inzetten om jouw belangrijkste zaken te doen. Niet die van anderen, die van jou! Jouw grootste projecten verdienen jouw ochtendenergie! Zo wordt jij succesvol! Als je al je energie in je eigen projecten hebt gestoken, dan pas ga je over naar alle andere (minder belangrijke) zaken.

Laat social media niet in de weg staan bij het behalen van je successen, maar laat het juist voor je werken. Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor een van onze social media trainingen!

Tips om vroeg op te staan

Hieronder vind je enkele tips om vroeg op te staan.

tips om vroeg op te staan