Hoe haal je meer blogabbonnees binnen?

Het krijgen van meer blogabonnees is voor sommigen een echte sport. Bedrijven jagen op abonnees en grijpen hier meerdere technieken voor aan. Andere bedrijven laten het wat op zijn beloop en merken dat het helemaal niet makkelijk is om ‘vanzelf’ meer blogabonnees te krijgen. Hoe meer blogabonnees, hoe meer succes je er uiteindelijk uit kunt halen.

Gebruik deze tips voor meer abonnees

Wij hebben een handig lijstje met tips opgesteld die je kunt gebruiken voor het vergroten van je lijst met blogabonnees. Het spreekt voor zich dat je deze tips ook voor andere zaken kunt gebruiken, zoals het vergroten van het aantal abonnees op je nieuwsbrief.

1. Maak abonneren makkelijk

Dit lijkt voor de hand te liggen, maar in de praktijk zien we nog vaak voorkomen dat mensen eindeloos veel stappen moeten doorlopen om zich te abonneren. Dat komt het aantal abonnees zeker niet ten goede. Mensen willen zich vaak wel abonneren, maar dit moet dan wel in een mum van tijd te doen zijn. Maak het abonneren dus snel en makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld een button plaatsen voor het abonneren of gebruik maken van een kort pop-up formulier. Dit is maar net wat jij goed bij je website vindt passen.

2. Biedt consistente waarde

Zelfs de beste bloggers ter wereld verliezen abonnees wanneer zij – zonder reden – ineens niets meer van zich laten horen. Mensen willen niet geabonneerd zijn op iets waar zij geen zekerheid van hebben. Wanneer mensen zich op jouw blog of nieuwsbrief abonneren, dan verwachten zij op vaste momenten iets van jou te ontvangen. Daar doen zij het voor. Zorg ervoor dat zij dit mogen verwachten en dat zij in geen geval worden teleurgesteld. Je gaat als het ware een verplichting aan tegenover je lezers en zij rekenen op jou. Dit betekent dat je altijd moet zorgen voor een consistente waarde.

3. Kies relevante blogs

Identificeer twee blogs die relevant zijn voor jouw gebied en dien een verzoek voor een gastblog in. Gastbloggen op bekende autoriteitsblogs kan het bewustzijn en de zichtbaarheid van jouw website en blog vergroten en jouw reputatie als leider in uw niche versterken. De kans is groot dat een autoriteitsblog dat al geruime tijd bestaat al een gevestigde en loyale groep lezers heeft. Jouw taak als gastblogger is om inhoud van hoge kwaliteit aan te bieden die verbonden is met hun lezers. Maak je huiswerk, bepaal je waarde en neem contact op met de eigenaar van de blog.

4. Doe een beetje huishouding

Wanneer was de laatste keer dat je de balans opmaakte van je blogthema, plug-ins, trefwoorden en inhoud? Is het gemakkelijk om te navigeren en leuk om naar te kijken? Heb je je berichten en pagina’s goed geoptimaliseerd? Neem de tijd om je site visueel aantrekkelijk te maken voor lezers, maar ook voor zoekmachines. Een regelmatige analyse van jouw doelen, optimalisatie van je website en een eenvoudig volgsysteem bieden inzicht in de gezondheid en groei van blogs.

Wij helpen je verder!

Wil jij het aantal abonnees op je blogs of nieuwsbrieven zien groeien? Dan helpen bovenstaande tips je zeker verder. Zie je het allemaal wel zitten, maar voel je er niks voor om al die blogs en nieuwsbrieven zelf te schrijven? Ook dan helpen wij je graag verder. Je kunt de verzorging van al je online content aan ons uitbesteden. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.