Google Hangouts VS WhatsApp – De voor- en nadelen

Vorige maand werd bekend dat Facebook de berichtendienst WhatsApp over zal nemen. Velen maken zich zorgen op hun privacy en stappen massaal over op andere berichtendiensten. Er zijn vele alternatieven op de markt en één daarvan is Google Hangouts, maar is Google Hangouts wel veilig en wat heeft deze dienst ons te bieden? Laten we deze twee diensten eens met elkaar vergelijken.

Over Google Hangouts

In 2013 is Google Hangouts geïntroduceerd, wat voorheen actief was onder de naam Google Talk. Een veelzijdige berichtendienst voor de smartphone en computer en daarmee een gedegen concurrent voor het alom bekende WhatsApp.

Voordelen Google Hangouts

Grootste pluspunt in vergelijking met WhatsApp is dat het een multiplatform betreft. Berichten versturen gaat bovendien sneller als bij WhatsApp. Verstuur mediabestanden en start groep- en videogesprekken, waarbij je de mogelijkheid hebt om de conversatie op diverse apparaten terug te lezen en voort te zetten. Daarnaast is het mogelijk Google Hangouts te koppelen aan jouw telefoonnummer, maar ook aan jouw Google-account. na een recente update is het ook mogelijk om te sms’en vanuit Hangouts. Hangouts heeft een eenvoudig uiterlijk, is overzichtelijk, snel en betrouwbaar.

Voordelen WhatsApp

WhatsApp is veruit de populairste app om (bijna) gratis berichten te sturen via je mobiele telefoon. De dienst heeft de mogelijkheid ongelimiteerd mediabestanden te versturen en groepsgesprekken te starten. WhatsApp is snel en gebruiksvriendelijk.

Nadelen Google Hangouts

De kans is groot dat veel vrienden nog niet te bereiken zijn via Google Hangouts, ze hebben de app niet of (nog) geen Google-account. Het is niet mogelijk video’s of geluidsbestanden versturen en je kunt pas foto’s versturen op het moment dat je de app hebt gekoppeld aan jouw Google-account.

Nadelen WhatsApp

WhatsApp messenger is een berichtenprogramma dat alleen werkt via wifi en je mobiele internetverbinding. Heeft geen desktopclient wat een groot minpunt is. Met WhatsApp is het uitsluitend mogelijk om te chatten en heeft de dienst nog geen (video)bellen functionaliteit. Met de overname door facebook is het niet met zekerheid te zeggen of de chatdienst veilig is. Facebook staat erom bekend dat het gegevens bijhoudt van de gebruiker. Persoonsgegevens en voorkeuren worden opgeslagen op de servers van de site.

Conclusie

Google Hangouts is simpel, maar het werkt! Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit. Een gratis, veelzijdig en multiplatform dienst. Deze dienst is een aanrader in vergelijking met WhatsApp.