Geld verdienen met affiliate marketing [uitleg]

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten of zij met affiliate marketing iets moeten doen. Deze vorm van marketing is erg interessant als je een webshop hebt en je wilt meer verkopen realiseren. Aan de andere kant is het voor bloggers ook erg interessant, want zij kunnen met affiliate marketing geld verdienen. Hoe doen ze dat?

Aansluiten bij een partnerprogramma

Als ik iemand doorstuur naar een webshop via een speciale url en die persoon koopt wat, dan krijg ik een deel van de winst. Dat is affiliate marketing. Hoe meer mensen ik dus attendeer op een product, hoe meer verkopen ik heb. Als je dus een blogger bent over wasmachines, dan kun je mensen die geïnteresseerd zijn in wasmachines via jouw link naar Bol.com sturen. Kopen ze daar een wasmachine, dan krijg je een paar procent.

Zo werkt affiliate marketing

Om je precies uit te leggen hoe affiliate marketing werkt hebben wij een video gemaakt. Hierin legt Leon Tindemans, social media expert van TTM Communicatie, uit hoe je met de promotie van een boek geld kunt verdienen.

Koop het boekje: Miljonair met een gewone baan bij Bol.com

Affiliate marketing dashboard

Ben je als affiliate marketeer en/of CPC marketeer op zoek naar één applicatie met daarin al je inkomsten? Kijk dan eens naar Affiliated.io. Dankzij de filters is er veel mogelijk, zo kan er naast een tijdsvlak per website, per netwerk en per lead status gefilterd worden. Een erg handige tool.

Aan de slag met affiliate marketing

Er zijn veel mogelijkheden om je aan te sluiten bij partnerprogramma’s. Het is belangrijk om je eerst je niche te kiezen en daar een autoriteit in te worden. Als je veel mensen op je mailinglijst hebt en bezoekers naar je site krijgt, dan kun je daaraan producten gaan promoten. Je kunt met affiliate marketing geld verdienen, maar het kost je wel tijd en focus.

Wil je een cursus volgen van een dagdeel waarin je leert hoe je succesvol geld kunt verdienen met affiliate marketing? Neem dan contact met ons op. Deze cursus geven we altijd op maat.