Gaat Facebook at Work zijn intrede maken in het MKB?

‘Facebook for the Enterprise’, zo wordt Yammer ook wel genoemd. Yammer werd zeven jaar geleden al opgericht en nu pas komt Facebook met een eigen variant, namelijk Facebook at Work. Wel een beetje laat natuurlijk, want veel ondernemingen hebben de keuze al gemaakt voor een andere oplossing en hebben in de implementatie geïnvesteerd. Facebook at Work moet dan ook wel een erg grote meerwaarde hebben om ondernemers te overtuigen. Is dit ook daadwerkelijk het geval?

Facebook at Work startte met closed beta trial

Er werd al eerder gesproken over Facebook at Work. TechCrunch liet in juni 2014 al weten dat het sociale netwerk een enterpriseversie aan het ontwikkelen was en een halfjaar later liet TechCrunch weten dat Facebook was begonnen met een closed beta trial. Een closed beta trial is een zogenaamde probeerperiode die wordt aangeboden aan een selectief aantal bedrijven. Heineken USA behoorde tot deze speciaal geselecteerde bedrijven.

Sneller en efficiënter

Al sinds juli 2015 maakt de BRS, Royal Bank of Scotland, gebruik van de pilot van Facebook at Work. Vorige maand, op 26 oktober, gaf RBS aan dat er plannen bestaan om Facebook at Work te gaan gebruiken over hun hele interne netwerk. Zij willen de samenwerking met Facebook verder ontwikkelen en met behulp van Facebook at Work een snellere en efficiëntere communicatie tussen de medewerkers realiseren. Het zou dan gaan om zo’n 100.000 medewerkers die de Facebook at Work app kunnen downloaden in de Apple AppStore en zo toegang tot de website krijgen.

MKB in Nederland

Heeft Facebook at Work volgens jou een meerwaarde? Wij horen graag jouw mening! Je kan natuurlijk ook een Facebook training volgen.