Ga aan de slag met webinars!

Webinars zijn er in veel verschillende vormen. In de basis gaat het om het overdragen van kennis via het internet. Dit kan bijvoorbeeld door middel van online presentaties, colleges, workshops en lezingen. Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met webinars, vooral omdat kennisoverdracht via internet steeds beter ontvangen wordt. Webinars kunnen je zeker veel voordeel opleveren.

Waarvoor worden webinars ingezet?

Webinars kunnen heel breed ingezet worden. Zo kunnen webinars een krachtig hulpmiddel zijn in iedere fase van de klantreis, maar zij kunnen ook bijdragen aan het opbouwen van een betere bedrijfs- en merkbekendheid. Daarnaast worden webinars ook ingezet om een expertstatus te bemachtigen, om relaties te onderhouden en om prospects om te zetten in betalende klanten.

Webinars en aankoopbeslissingen

Lang niet alle bedrijven houden zich bezig met het verzorgen van webinars. Ieder bedrijf heeft hier natuurlijk eigen redenen voor. Een veel gehoorde reden is wel dat webinars geen positieve invloed zouden hebben op de omzet. Er zou te veel tijd gaan zitten in het maken van webinars die, in verhouding, te weinig opleveren. De statistieken zeggen hier iets anders over. Het is namelijk zo dat 78 procent van de consumenten die online kopen aangeeft dat zij wel eens geholpen zijn door een webinar bij het doen van een aankoopbeslissing. Het maken van webinars is dus zeker wel een goed idee.

Wat zijn de voordelen van webinars?

Een belangrijk voordeel hebben we eigenlijk al genoemd. Webinars helpen veel mensen bij het nemen van een aankoopbeslissing. Toch is dit niet het enige voordeel van webinars. De webinars bieden een gecontroleerde omgeving. Het is mogelijk om rechtstreeks met je publiek te spreken, om precies te weten wie er luistert en direct te communiceren. Je kunt dus ook meteen vragen van je doelgroep beantwoorden en dit levert je veel waardering op. Webinars kunnen daarnaast ook goed met elkaar worden gecombineerd. Zo zien we steeds vaker landingspagina’s verschijnen waarop een verzameling van webinars te vinden is. Op deze manier blijven de webinars voor je werken.

Bereid een webinar altijd goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt zeker ook bij het maken van webinars. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en te zorgen voor ‘het complete plaatje’. Je kunt alleen op de juiste wijze kennis overdragen wanneer deze kennis compleet is. Verzamel dus alle informatie om jezelf écht als expert neer te kunnen zetten. Werk het geheel uit en ga er dan eens goed voor zitten.

Wij geven je graag tips en adviezen

Wij hebben een ruime ervaring in het maken van de meest uiteenlopende soorten video’s, waaronder ook webinars. Heb jij hulp nodig bij het maken van effectieve video’s, zoals webinars, of wil je tips en adviezen? Wij helpen je graag op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op.