5 YouTube video tips

Gisteren hebben we je uitgelegd dat je winst kunt behalen met YouTube op twee niveaus. Wij gaven je hierbij al 5 tips voor winst op kanaalniveau. Zoals beloofd geven we je vandaag 5 tips op videoniveau.

Voortdurende acties

Een groot verschil tussen winsten op kanaalniveau en videoniveau zit in de acties. Op kanaalniveau doe je dit eenmalig en werk je dit alleen bij wanneer er meer mogelijkheden worden toegevoegd. Voor winst op videoniveau moet je de acties bij elke video opnieuw uitvoeren. Deze 5 YouTube video tips helpen je bij het behalen van meer succes met je specifieke video’s.

1. Een eerlijke en pakkende title

De title vul je voor iedere video in en moet de mensen toch aansporen om de video te bekijken. Het is hierdoor heel verleidelijk om een misleidende title in te vullen, maar dit kost je meer dan het je oplevert. Kies voor een sterke en pakkende title met goede keywords erin.

2. Generieke en specifieke tags

Maak gebruik van een combinatie van generieke en specifieke tags om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Uiteraard maak je ook hier gebruik van relevante keywords.

3. De beschrijving

De beschrijving, ofwel de description, is heel belangrijk. Start deze altijd met het meest belangrijke en werk naar het einde toe met wat minder relevante informatie (met keywords). Plaats ook een link die relevant is, bijvoorbeeld naar je eigen website of naar een andere video op jouw kanaal.

4. De annotations

Gisteren benoemden we al dat de annotations (annotaties) belangrijk zijn voor het videoniveau. Ga hier creatief mee om en zorg er vooral ook voor dat de innotations geen belemmering vormt in het bekijken van de video. Dit gaat mensen irriteren en zo raak je ze kwijt. Kies dus de momenten bewust en pak het vooral origineel aan.

5. De thumbnails

Je hebt de mogelijkheid om een custom thumbnail toe te voegen aan elke video, dus doe dit ook. De thumbnail is de afbeelding waarmee je video wordt getoond en deze is bedoeld om te triggeren. Zorg dus voor een originele custom thumbnail met een grote aantrekkingskracht, maar misleid ook hier niet.

Alles weten over YouTube?

We hebben je nu in totaal 10 YouTube tips op twee niveaus gegeven, waar je zeker al mee vooruit kunt. Wil je echt alles weten over succes op YouTube? Volg dan onze YouTube training!