Facebook en Instagram worden onderling verbonden

facebook instagram app

Facebook en Instagram gaan de onderlinge band versterken. Natuurlijk is het zo dat Instagram van Facebook is, waardoor de twee sociale netwerken eigenlijk al niet helemaal los van elkaar gezien kunnen worden. Toch is Mark Zuckerberg van mening dat het allemaal nog wat ‘hechter’ kan. Waarom? Omdat hij meer mensen wil laten overstappen van Snapchat naar Instagram.

Instagram openen via Facebook

Het wordt mogelijk om vanuit de app van Facebook direct in de app van Instagram te stappen. Je hoeft dus straks niet meer eerst Facebook te sluiten om naar Instagram te gaan. Er komt namelijk een nieuwe functie in de Facebook app die ervoor zorgt dat je via een button direct overstapt. Je wordt automatisch doorgezet naar de main feed van de populaire foto-app Instagram. Het icoontje zal worden geplaatst onder de optie om naar het eigen Facebook profiel te gaan.

De Facebook app verandert niet voor iedereen

Mensen die zowel Facebook als Instagram gebruiken krijgen de optie er binnenkort bij. Er zijn al mensen die de nieuwe functie nu al kunnen gebruiken, dus het uitrollen is al begonnen. Dit betekent niet dat de Facebook app voor iedereen verandert. Er wordt namelijk herkent of je ook gebruik maakt van Instagram. Als de Instagram app niet op jouw toestel te vinden is, dan krijg je de nieuwe functie in de Facebook app ook niet te zien.

De weg naar Snapchat onderbreken

Facebook geeft zelf natuurlijk aan dat het doel van deze nieuwe functie vooral is om het de gebruikers van beide apps makkelijker te maken. Uiteindelijk is het zo dat een groot deel van de social media gebruikers vaak van netwerk naar netwerk ‘hopt’. Na het openen van Facebook wordt Instagram even geopend, vervolgens gaat men naar Twitter en dan wordt nog even het LinkedIn account gecheckt, bijvoorbeeld. Snapchat is natuurlijk, net als Instagram, een echte foto-app. Door de mogelijkheid te bieden om vanuit Facebook direct over te schakelen naar de app van Instagram wordt voorkomen dat de gebruiker tussendoor voor ‘die andere foto-app’ kiest.

De strijd tussen Facebook en Snapchat gaat door

Aan het einde van 2016 leek er een flinke strijd tussen Facebook en Snapchat te ontstaan en ook begin 2017 werden er onderlinge acties uitgevoerd om elkaar toch wat dwars te zitten. Zo kwam Facebook in januari 2017 met een identieke kloon van Snapchat, namelijk Facebook Stories. De tegenactie van Snapchat was volgde in februari 2017. Zij kwamen toen met een kloon van het introductiemodel van Facebook advertenties. In de zomer is het wat stil geweest tussen de twee rivalen, maar nu blijkt dan toch dat de strijd nog lang niet over is.

Wel makkelijk voor bedrijven

Vooral bedrijven zullen wel voordeel ondervinden om makkelijk van Facebook over te stappen in de omgeving van Instagram. Bedrijven plannen vaak tijd voor social media in en binnen deze tijd worden alle accounts bijgehouden en posts geplaatst. Door direct van de ene app in de andere te kunnen stappen, zonder tussentijds sluiten en openen, kan er tijd worden bespaard. Facebook richt zich steeds meer op bedrijven, dus ook dit feit zal mee hebben gespeeld in de beslissing. Wel is het dan eigenaardig dat de functie er andersom niet komt. Voor alsnog wordt het niet mogelijk om direct vanuit Instagram over te stappen in de Facebook app.

Meer uit Facebook en Instagram halen?

Wil jij meer uit Facebook en Instagram halen voor je bedrijf? Zoek je meer naamsbekendheid, meer succes en uiteindelijk meer omzet? Wij bieden je uitstekende social media trainingen om alles uit de sociale netwerken te halen wat er voor jouw bedrijf in zit. Neem gerust eens contact met ons op voor informatie of advies.