Facebook at Work komt ‘binnen enkele maanden

Facebook maakte eerder al bekend te werken aan een zakelijke variant van de sociale netwerksite, Facebook at Work. Nu heeft Facebook laten weten dat deze variant naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele maanden gelanceerd zal gaan worden.

Waarom Facebook at Work?

Biedt dat nu werkelijk voordelen, zo’n zakelijke variant? Dat ligt er maar net aan wat je belangrijk vindt natuurlijk. Facebook at Work biedt mogelijkheden tot het voeren van zakelijke gesprekken, vergaderingen en discussies zonder dat persoonlijke Facebook-vrienden hiervan mee kunnen genieten. De andere kant op werkt dit ook zo; updates die je van persoonlijke Facebook-vrienden ontvangt zijn weer niet zichtbaar voor je puur zakelijke contacten op Facebook. Je maakt dus binnen Facebook eigenlijk gebruik van twee werelden, waardoor je werk en privé gemakkelijker gescheiden kunt houden.

Facebook at Work is working

Facebook at Work is eigenlijk al bijna een jaar in gebruik, maar nog niet beschikbaar voor alle bedrijven. Facebook wilde het zekere voor het onzekere nemen en koos meer dan 300 bedrijven uit om Facebook at Work te testen. Deze ondernemingen, waaronder ook de Royal Bank of Scotland en Heineken te vinden zijn, maken al sinds januari 2015 gebruik van de zakelijke Facebook-variant. Over enkele maanden zou iedereen dus gebruik moeten kunnen maken van Facebook at Work. Echt grote verschillen met het reguliere Facebook zijn er eigenlijk niet. Echter, spelletjes horen niet thuis in de zakelijke sfeer. Het is dus niet mogelijk om Candy Crush, Candy Crush Soda of bijvoorbeeld Farm Heroes te spelen via Facebook at Work.

Facebook at Work

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen van Facebook at Work op de voet. Wil jij ook helemaal up to date zijn als het om Facebook gaat? Dan is onze Facebook training aan absolute aanrader!