Voor het eerst adverteren op Facebook? 4 Tips!

Facebook is natuurlijk the place to be als het om adverteren gaat. Echter, als je nooit eerder hebt geadverteerd op dit sociale netwerk, dan kan het nog best lastig zijn om er goed succes uit te halen.

Direct goed van start

Het is zonde als je eerst een paar keer de mist in gaat voordat jouw Facebook advertentie iets op gaat leveren. Deze 4 tips helpen je om direct succesvol van start te gaan.

1. Het maximum advertentiebudget

Per advertentie heb je de mogelijkheid om een maximaal budget per dag aan te geven, evenals een maximale looptijd. Maak hier ook gebruik van. Als je geen gebruik maakt van het maximum advertentiebudget, dan kunnen de kosten ineens ongemerkt hoog oplopen.

2. De Power Editor gebruiken

Het is heel verstandig om gebruik te maken van de Power Editor als je een goed, helder en volledig overzicht wilt bewaren over je Facebook advertenties. Deze tool zorgt ervoor dat je alles voortdurend goed op een rijtje houdt en is eigenlijk nog completer dan de standaard weergave voor advertentiebeheer.

3. Maak je Facebook advertentie uniek

Standaard advertenties zijn er al meer dan genoeg. Wist je daar niks van? Dan hebben we precies ons punt gemaakt! Het is de bedoeling dat je opvalt met je Facebook advertentie. Weet jij bijvoorbeeld dat je ook heel goed een advertentie aan kan maken met een kortingscode of een leuke actie? Deze trekken zeker de aandacht! Door direct iets aan te bieden kom jij leuk binnen, en dat onthouden mensen!

4. CPM of CPC?

Veel starters in de wereld van Facebook advertising hebben moeite met het bepalen van het bod. Kies je nu voor CPM of voor CPC? CPC staat voor Cost Per Click, ofwel kosten per klik, en CPM staat voor Cost Per Mille, ofwel kosten per 1.000 vertoningen. Heb jij een relatief kleine doelgroep, van minder dan honderdduizend mensen? Kies dan voor CPC. Is je doelgroep groter dan honderdduizend personen? Ga dan voor CPM.

Haal het maximale uit Facebook!

Facebook is op alle vlakken het sociale netwerk waar je zakelijk succes kan behalen, zeker niet alleen met Facebook advertenties. Onze unieke en gerichte Facebook training helpt jou om je succes op dit sociale netwerk te vergroten.